Meny

USA bryr seg ikke om russisk rakettskepsis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA kommer til å bygge opp et nytt rakettforsvarssystem i Polen og Tsjekkia, selv om Russland protesterer.

Washington (NTB-DPA): Det sier USAs viseforsvarsminister Eric Edelman, som gjerne skulle ha sett at Russland ble med på utviklingen av systemet som skal beskytte mot raketter fra land som Iran og Nord-Korea.

- Dersom vi av en eller annen grunn ikke greier å bli enige om veien videre, kommer vi ikke til å la Russland diktere hva vi gjør sammen med andre land, eller hva NATO gjør som allianse, sier Edelman.

De folkevalgte i Tsjekkia og Polen har ennå ikke har gitt grønt lys til utplassering av amerikanske rakettanlegg, men regjeringene i begge land har uttalt seg positivt om USAs planer.

Russland protesterer kraftig og mener president George W. Bush nå ruster opp i stedet for å etterleve inngåtte nedrustningsavtaler.

Flere av USAs allierte i NATO er også markerte motstandere av rakettforsvarssystemet, og frykter at det kan bli startskudd for et nytt våpenkappløp. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus