- Statoil-sluttpakker svekker sikkerheten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sluttpakkene til de ansatte ved Statoil Mongstad kan svekke sikkerheten ved raffineriet, frykter hovedtillitsvalgt Jan-Eirik Feste i SAFE, fagforbundet for ansatte i energisektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sluttpakkene til de ansatte ved Statoil Mongstad kan svekke sikkerheten ved raffineriet, frykter hovedtillitsvalgt Jan-Eirik Feste i SAFE, fagforbundet for ansatte i energisektoren. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXSluttpakkene til de ansatte ved Statoil Mongstad kan svekke sikkerheten ved raffineriet, frykter hovedtillitsvalgt Jan-Eirik Feste i SAFE, fagforbundet for ansatte i energisektoren. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Mongstad (NTB): Statoil tilbyr alle over 58 år tilbud om en lukrativ sluttpakke, som et ledd i sammenslåingen med Hydro. På Mongstad, som er Norges største oljeraffineri med 600 ansatte, er det snakk om at hver fjerde ansatte får tilbud om sluttpakke fra neste år.


De ansatte ser positivt på tilbudet, som gir dem 70 prosent lønn fram til de blir 67 år, også dersom de får seg ny jobb andre steder.

- Det er vel så godt at jeg tror ikke noen av oss som jobber her på Mongstad vil si nei takk til det. Jeg har snakket med mange folk, de er positive og gleder seg som unger på julaften, sier en av de Mongstad-ansatte, Johannes Hauge, til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men noen er også bekymret.

- Det gir et sterkt innhogg i antall personer dersom alle vil gå. Det jeg frykter er at vi mister dem med mest kompetanse, og så skal vi få inn folk med mindre kompetanse som skal læres opp. I mellomtiden er jeg redd at dette vil svekke sikkerheten vår, sier Per Harald Holgersen, ansatt på Mongstad.

Hovedtillitsvalgt Jan-Eirik Feste i SAFE, som er fagforbundet for ansatte i energisektoren, er enig.

- Det kan være at vi må prate med folk der det får urimelige utslag. Kanskje vi må få folk til å stå litt lenger i jobben for å sørge for en god overgang, sier han. (©NTB)