Riise-selskap uten verdier

Riise-selskap uten verdier
Riise-selskap uten verdier
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-forsvarer John Arne Riise slo selv aksjeselskapet sitt konkurs. Bostyreren forteller at Riise Invest AS er nærmest verdiløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix

- Det er riktig å betegne driften i selskapet som liten eller ingen. Riise Invest AS har vært et nærmest passivt selskap, sier bostyrer Rune Frank Andersen til ABC Nyheter.

Riises heleide selskap står med 17,8 millioner i gjeld, ifølge 2004-regnskapet. Siden har det ikke blitt sendt inn regnskap til Brønnøysundregistrene. Bostyrer Andersen har heller ikke mottatt noe regnskap for 2005. Dette skulle senest ha blitt levert inn før 1. september i fjor.

- Det vesentlige av eiendeler er krav knyttet opp mot Einar Baardsen (Riises eks-agent, journ. anm.) og hans selskaper, og disse fordringene synes å være verdiløse, sier bostyreren.

Han viser til at Baardsen har gått personlig konkurs i tillegg til at alle selskapene hans er blitt slått konkurs.

Den tidligere agenten og manageren til landslagsforsvareren kreves for 27,8 millioner av Riise privat og for ti millioner av 26-åringens heleide aksjeselskap, Riise Invest AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- I tillegg har Riise Invest AS en hytteeiendom som er blitt solgt uten oppgjør, men den har banken pant i for mer enn salgssummen. Verken fordringene eller hytten vil nok gi noe dividende til konkursboet, sier Rune Frank Andersen.

I forrige uke ble Riise begjært personlig konkurs i England, men mandag ble denne kjennelsen satt til side. Landslagsbacken har nå tid ut måneden til å få orden på pengene side, ifølge advokat Ronny Lund.

- Jeg tror ikke saken i England vil få noen betydning for konkursen i Riise Invest AS. Slik jeg ser det nå, har de to sakene ingen direkte sammenheng, kommenterer bostyreren for Riises aksjeselskap.

Han har foreløpig ikke oversikt over kreditorene, som må melde seg innen 4. mai. Saken skal opp i skifteretten fem dager senere.