Guide til krimfri TV-påske

Guide til krimfri TV-påske
Guide til krimfri TV-påske

Sandra på skøyter, fotball-fakta og gode filmer. Her er guiden til din krimfrie påske-helg på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:Tv2

Sandra inntar glattisen i påsken i programmet «Isdans».


Jeg merker det godt. «Forbrytelsen»-forhekselsen har ikke helt sluppet taket. Forbannelsen over ikke å få noen konklusjon på mysteriet henger i. Jeg tror rett og slett ikke jeg er klar for mer krim.

En rask gjennomgang av de ulike TV-kanalenes tilbud gjør meg mer sikker i min sak. «En ung skolepike blir voldtatt og drept...» står det å lese om NRK krimmen på onsdag. «En lærer blir voldtatt og drept...» fortsetter kanalen med på fredag. «Mye tyder på at pedofile står bak mordet...» melder TV2 om sitt grøss denne ferien. Jeg merker en svak oppgitthet og kvalme bakerst i halsen. Nei, nok er nok! Denne påskehelgen skal jeg rett og slett prøve å styre unna alt som har med blodige mysterier, voldtekt og drap å gjøre.

Vil du bli med? Her er en lysløype over de TV-høydepunktene du bør få med deg dersom du kjører krim-fritt denne påsken.

Skjærtorsdag

For de aller fleste av oss begynner påsken for alvor på Skjærtorsdag. Og denne TV-kvelden bør absolutt stå i dokumentarens og fotballens tegn.

Møt mannen bak sjokoladefabrikken.Møt mannen bak sjokoladefabrikken.

16.40 NRK Statskanalen starter ballet med BBC-dokumentaren «Den fantastiske Roald Dahl». Dette skulle være en godsak for både foreldre og barn.
20.10 NRK2 «FK fotball: Mediokre fotballvideoer og tidenes beste VM». Aldri i mitt liv har jeg kunnet skryte på meg å være fotball-fan. Likevel er det noe med FK fotball-gutta, kjent fra P3, som gjør sporten interessant. Det skal bli spennende å se hva de gjør når de får en hel kveld på NRK2 til sin disposisjon.

 • 21.45 TV2 Zebra Jeg må innrømme at jeg er svak for trash-TV àla «Syke tvillingforhold» og «Min sønn har pels». Noe sier meg at dokumentaren «The biggest beauty Queen» på TV2 Zebra beveger seg litt inn i dette herlige grenseland mellom dokumentar og rent påskegodt for kikkeren i oss.

 • Styr unna!: «Tonje Stensland møter Ayaan Hirsi Ali» på TV2. Ali er uten tvil en svært fascinerende kvinne, men etter å ha sett Stensland skamløst legge svarene i munnen på Ninni Stoltenberg for en uke siden er jeg tett på å boikotte programmet for godt.

  Langfredag

Denne dagen er som kjent den lengste i året. Alt er stengt og tiden tikker sakte forbi. En dag skapt for TV-titting, med andre ord.

 • 16.25. NRK2 Gråt, le og la deg rive med av «Pelle erobreren». Den svenske filmen fra 1987 vant Oscar for beste utenlandske film og er vel verdt en titt.

 • 19.00 ZTV . Vei opp for alt alvor og ulykke i «erobreren» med litt «Simpsons». Selv om du kanskje har sett episoden før, så gir den gule familien fra Springfield alltid god påskefølelse i kroppen.

 • 20.00 TV2. Det er bare et spørsmål om tid før hele Norge er besatt av kjendiser på skøyter. TV2 lanserer nemlig konseptet «Isdans» den 13. april, og på langfredag får vi se glimt av herligheten i programmet «Isdans-en uke før». Anette Bøe, Dorthe Skappel, Sandra Lyng Haugen og Per Christian Ellefsen er noen av celebritetene som skal ut på glattisen. Ganske snart kommer vi til å ha meninger om trippel axel og Sandras siste piruett. Det er like greit å gi etter for presset først som sist og gi konseptet en sjanse. Dersom det kun er en kjedelig blåkopi av «Skal vi danse?» spørs det hvor mange episoder man orker.

 • 21.30.TV3 Hvis du virkelig orker å se en film med reklameavbrudd så viser TV3 «Nattsvermeren». Det beste tipset er imidlertid å gå ut og leie den på DVD dagen i forveien.
  Styr unna! : «The Passion of the Christ» på TV2. Du trenger faktisk ikke bruke denne fredagen til å se Jesus som en blodig kjøttdeig i et makkverk av en film.

Påskeaften

Ben Stiller møter svigers. (Foto: UIP)Ben Stiller møter svigers. (Foto: UIP)

De fleste har kanskje rødvin å drikke og lam å fortære på denne kvelden. Men skulle du likevel ha tid til overs til TV-en din er det nok å ta av.

13.30 TVNorge . «The Goonies» . Jeg elsket denne filmen så høyt som 10-åring at det skal bli svært interessant å se den igjen som voksen. Dersom det skulle vise seg at eventyret ikke har tålt tidens tann er det bare å slå over til NRK1 klokken 14.05. De viser nemlig «Fjolls til fjells», en klassiker som har bevist at den er tidløs.

 • 20.00 SVT1. «Stina!» Nå som Fredrik snart skal gi seg er det kanskje på tide å se seg om etter et nytt talkshow å mene noe om? Svenske Stina blir hyllet i hjemlandet, og på denne kvelden kommer selveste Liza Minelli på besøk.

 • 21.55 TV2 «Slekten er verst – Meet the Parents» . Ok, så er det synd at Robert DeNiro stiller opp i lettbeinte komedier, men denne første filmen om legen Gaylord «Greg» Fockers innstendige forsøk på å bli likt av svigers er faktisk ikke så verst. Blir dette for dumt for deg så viser NRK2 «Amèlie fra Montmartre» klokken 21.10.

 • Styr unna! : «Gretne gamle gubber» på TVNorge. Uorginalt, kjedelig og forutsigbart. Særlig ettersom BBC-serien «Grumpy Old Men» som spiller litt på samme idé er så mye, mye bedre.

  1.Påskedag

Danskene er helt Okay. (Foto:SEG)Danskene er helt Okay. (Foto:SEG)

14.15 NRK1 «Shrek». Moro for unga – enda mer moro for foreldre. Den første filmen om den grønne kjempen er rett og slett perfekt underholdning.

14.00-23.30 National Geographic. Kanalen har viet hele denne dagen til bibelstudier. Her vises det dokumentarer om alt fra apokalypsen til Noas Ark. Heng med så lenge du orker.

 • 19.00 Animal Planet. «Jakten på en filmskaper». Seks amatører kjemper i dette mildt sagt originale reality-programmet om å lage den beste villmarksfilmen.

 • 23.35 NRK2 «Okay» . Dansken kan dette med å lage dramkomedier. Dersom du er i mimrehumør er «Veiviseren» klokken 23.15 på NRK1 et alternativ. Særlig aktuell for tiden.

 • Styr unna! : «TV-pastoren» på TV2. Grøss. Jeg sier ikke mer.

  2.Påskedag

Sprekingene fra Young@heart. (Foto: youngatheartchorus.com)Sprekingene fra Young@heart. (Foto: youngatheartchorus.com)

15.35 NRK «E.T.» Drew Barrymore før det gikk galt. Sykkelscenen foran månen. Det er mange gode grunner til å se denne filmen.

19.45 NRK «Evig ung» Dokumentar om det amerikanske sangkoret Young@Heart. Medlemmene har en gjennomsnittsalder på 80 og synger sanger av blant annet OutKast og Radiohead. Sjekk denne videosnutten av gæmlisene som tolker Ramones dersom du skulle være i tvil. Ikke en gretten gammel gubbe å se.

22.55 SVT1 «Ordförande Persson» Til min store fortvilelse gikk jeg glipp av den omdiskuterte dokumentarserien om tidligere statsministeren Göran Persson. Heldigvis vises den i reprise. Serien har skapt bølger i nabolaget ettersom at Persson kommer ut med noen særdeles sterke uttalelser om politiske venner og uvenner.

Styr unna!: «Manshow» på TV2 Zebra. Prøver Lilleheie å være ironisk? Er han virkelig så tett som han virker? Ikke vet jeg. Poenget er at denne idiotiske lavpanne-dumskapen ikke fortjener tiden min - eller din, kjære leser.

God påske!

Ps. Skulle krimsuget bli for stort anbefaler jeg å lytte til Radioteateres versjon av «De dødes tjern» på P1.

Les også:

For en forbrytelse!

Kjære Skavlan

Topp ti TV-øyeblikk

Øst er best

Personvernpolicy