Meny

Guide til krimfri TV-påske

Guide til krimfri TV-påske
Guide til krimfri TV-påske

Sandra på skøyter, fotball-fakta og gode filmer. Her er guiden til din krimfrie påske-helg på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:Tv2

Sandra inntar glattisen i påsken i programmet «Isdans».


Jeg merker det godt. «Forbrytelsen»-forhekselsen har ikke helt sluppet taket. Forbannelsen over ikke å få noen konklusjon på mysteriet henger i. Jeg tror rett og slett ikke jeg er klar for mer krim.

En rask gjennomgang av de ulike TV-kanalenes tilbud gjør meg mer sikker i min sak. «En ung skolepike blir voldtatt og drept...» står det å lese om NRK krimmen på onsdag. «En lærer blir voldtatt og drept...» fortsetter kanalen med på fredag. «Mye tyder på at pedofile står bak mordet...» melder TV2 om sitt grøss denne ferien. Jeg merker en svak oppgitthet og kvalme bakerst i halsen. Nei, nok er nok! Denne påskehelgen skal jeg rett og slett prøve å styre unna alt som har med blodige mysterier, voldtekt og drap å gjøre.

Vil du bli med? Her er en lysløype over de TV-høydepunktene du bør få med deg dersom du kjører krim-fritt denne påsken.

Skjærtorsdag

For de aller fleste av oss begynner påsken for alvor på Skjærtorsdag. Og denne TV-kvelden bør absolutt stå i dokumentarens og fotballens tegn.

Møt mannen bak sjokoladefabrikken.Møt mannen bak sjokoladefabrikken.

16.40 NRK Statskanalen starter ballet med BBC-dokumentaren «Den fantastiske Roald Dahl». Dette skulle være en godsak for både foreldre og barn.
20.10 NRK2 «FK fotball: Mediokre fotballvideoer og tidenes beste VM». Aldri i mitt liv har jeg kunnet skryte på meg å være fotball-fan. Likevel er det noe med FK fotball-gutta, kjent fra P3, som gjør sporten interessant. Det skal bli spennende å se hva de gjør når de får en hel kveld på NRK2 til sin disposisjon.

 • 21.45 TV2 Zebra Jeg må innrømme at jeg er svak for trash-TV àla «Syke tvillingforhold» og «Min sønn har pels». Noe sier meg at dokumentaren «The biggest beauty Queen» på TV2 Zebra beveger seg litt inn i dette herlige grenseland mellom dokumentar og rent påskegodt for kikkeren i oss.

 • Styr unna!: «Tonje Stensland møter Ayaan Hirsi Ali» på TV2. Ali er uten tvil en svært fascinerende kvinne, men etter å ha sett Stensland skamløst legge svarene i munnen på Ninni Stoltenberg for en uke siden er jeg tett på å boikotte programmet for godt.

  Langfredag

Denne dagen er som kjent den lengste i året. Alt er stengt og tiden tikker sakte forbi. En dag skapt for TV-titting, med andre ord.

 • 16.25. NRK2 Gråt, le og la deg rive med av «Pelle erobreren». Den svenske filmen fra 1987 vant Oscar for beste utenlandske film og er vel verdt en titt.

 • 19.00 ZTV . Vei opp for alt alvor og ulykke i «erobreren» med litt «Simpsons». Selv om du kanskje har sett episoden før, så gir den gule familien fra Springfield alltid god påskefølelse i kroppen.

 • 20.00 TV2. Det er bare et spørsmål om tid før hele Norge er besatt av kjendiser på skøyter. TV2 lanserer nemlig konseptet «Isdans» den 13. april, og på langfredag får vi se glimt av herligheten i programmet «Isdans-en uke før». Anette Bøe, Dorthe Skappel, Sandra Lyng Haugen og Per Christian Ellefsen er noen av celebritetene som skal ut på glattisen. Ganske snart kommer vi til å ha meninger om trippel axel og Sandras siste piruett. Det er like greit å gi etter for presset først som sist og gi konseptet en sjanse. Dersom det kun er en kjedelig blåkopi av «Skal vi danse?» spørs det hvor mange episoder man orker.

 • 21.30.TV3 Hvis du virkelig orker å se en film med reklameavbrudd så viser TV3 «Nattsvermeren». Det beste tipset er imidlertid å gå ut og leie den på DVD dagen i forveien.
  Styr unna! : «The Passion of the Christ» på TV2. Du trenger faktisk ikke bruke denne fredagen til å se Jesus som en blodig kjøttdeig i et makkverk av en film.

Påskeaften

Ben Stiller møter svigers. (Foto: UIP)Ben Stiller møter svigers. (Foto: UIP)

De fleste har kanskje rødvin å drikke og lam å fortære på denne kvelden. Men skulle du likevel ha tid til overs til TV-en din er det nok å ta av.

13.30 TVNorge . «The Goonies» . Jeg elsket denne filmen så høyt som 10-åring at det skal bli svært interessant å se den igjen som voksen. Dersom det skulle vise seg at eventyret ikke har tålt tidens tann er det bare å slå over til NRK1 klokken 14.05. De viser nemlig «Fjolls til fjells», en klassiker som har bevist at den er tidløs.

 • 20.00 SVT1. «Stina!» Nå som Fredrik snart skal gi seg er det kanskje på tide å se seg om etter et nytt talkshow å mene noe om? Svenske Stina blir hyllet i hjemlandet, og på denne kvelden kommer selveste Liza Minelli på besøk.

 • 21.55 TV2 «Slekten er verst – Meet the Parents» . Ok, så er det synd at Robert DeNiro stiller opp i lettbeinte komedier, men denne første filmen om legen Gaylord «Greg» Fockers innstendige forsøk på å bli likt av svigers er faktisk ikke så verst. Blir dette for dumt for deg så viser NRK2 «Amèlie fra Montmartre» klokken 21.10.

 • Styr unna! : «Gretne gamle gubber» på TVNorge. Uorginalt, kjedelig og forutsigbart. Særlig ettersom BBC-serien «Grumpy Old Men» som spiller litt på samme idé er så mye, mye bedre.

  1.Påskedag

Danskene er helt Okay. (Foto:SEG)Danskene er helt Okay. (Foto:SEG)

14.15 NRK1 «Shrek». Moro for unga – enda mer moro for foreldre. Den første filmen om den grønne kjempen er rett og slett perfekt underholdning.

14.00-23.30 National Geographic. Kanalen har viet hele denne dagen til bibelstudier. Her vises det dokumentarer om alt fra apokalypsen til Noas Ark. Heng med så lenge du orker.

 • 19.00 Animal Planet. «Jakten på en filmskaper». Seks amatører kjemper i dette mildt sagt originale reality-programmet om å lage den beste villmarksfilmen.

 • 23.35 NRK2 «Okay» . Dansken kan dette med å lage dramkomedier. Dersom du er i mimrehumør er «Veiviseren» klokken 23.15 på NRK1 et alternativ. Særlig aktuell for tiden.

 • Styr unna! : «TV-pastoren» på TV2. Grøss. Jeg sier ikke mer.

  2.Påskedag

Sprekingene fra Young@heart. (Foto: youngatheartchorus.com)Sprekingene fra Young@heart. (Foto: youngatheartchorus.com)

15.35 NRK «E.T.» Drew Barrymore før det gikk galt. Sykkelscenen foran månen. Det er mange gode grunner til å se denne filmen.

19.45 NRK «Evig ung» Dokumentar om det amerikanske sangkoret Young@Heart. Medlemmene har en gjennomsnittsalder på 80 og synger sanger av blant annet OutKast og Radiohead. Sjekk denne videosnutten av gæmlisene som tolker Ramones dersom du skulle være i tvil. Ikke en gretten gammel gubbe å se.

22.55 SVT1 «Ordförande Persson» Til min store fortvilelse gikk jeg glipp av den omdiskuterte dokumentarserien om tidligere statsministeren Göran Persson. Heldigvis vises den i reprise. Serien har skapt bølger i nabolaget ettersom at Persson kommer ut med noen særdeles sterke uttalelser om politiske venner og uvenner.

Styr unna!: «Manshow» på TV2 Zebra. Prøver Lilleheie å være ironisk? Er han virkelig så tett som han virker? Ikke vet jeg. Poenget er at denne idiotiske lavpanne-dumskapen ikke fortjener tiden min - eller din, kjære leser.

God påske!

Ps. Skulle krimsuget bli for stort anbefaler jeg å lytte til Radioteateres versjon av «De dødes tjern» på P1.

Les også:

For en forbrytelse!

Kjære Skavlan

Topp ti TV-øyeblikk

Øst er best

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:05 Dette skjer i dag05:58 Ubehagelig stille i Hongkong dagen etter opptøyer05:57 Sjuende lik funnet i drapssak som ryster Kypros05:35 Dette skjedde i natt05:31 Unge Venstre-leder med bønn til sine egne05:15 Enorm, mystisk masse funnet under månens overflate05:00 Norge blant landene med best familiepolitikk04:57 3.200 chilenske arbeidere streiker i verdens største kobberselskap04:55 Medier: Russland og Tyrkia mekler fram våpenhvile i Idlib04:49 St. Louis blir Stanley Cup-mestre etter seier over Boston Bruins03:52 Trump ville tatt imot ødeleggende info om motstandere03:44 Askøy-politikere ble orientert om problemer ved vannverk i mai02:48 Høyesterett i Ecuador sier ja til homoekteskap02:45 Vindkraftmotstandere varsler nye kamper mot nye prosjekter02:11 Stanford-trener fikk første dom i opptaksjuks-saken i USA02:07 Mattilsynet ber kommunene ta vannsikkerheten på alvor01:23 Kongsberg kommune erklærer klimakrise01:15 «Caro»: – Sterk i troen på at vi går videre01:09 Nær Trump-medarbeider vitner for justiskomiteen00:55 Herlovsen både hysjet og hausset00:54 Forsvaret får renhold-kritikk00:29 Thorisdottir: – Vi kan være stolte00:13 EOS-utvalget avslår Regjeringsadvokatens ønske om spionundersøkelser00:09 VAR-straffe senket Norge da Frankrike vant 2-1 i VM23:33 Trump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet22:54 VAR-straffe senket Norge da Frankrike vant 2-1 i VM22:33 Klimademonstranter avbrøt stortingsmøte22:25 Krever nye forhandlinger om Oslopakke 322:22 Mange drept i Boko Haram-angrep i Kamerun22:05 Skolekamerater mintes Anne Frank21:43 Stadig færre mexicanere oppholder seg ulovlig i USA20:12 Senterpartiet ruver historisk høyt i ny partimåling19:35 VG: Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen19:21 Carlsen overrasket alle i armageddon – vant igjen19:04 Politiet etterforsker hengt «innvandrerdukke»17:51 Åtte personer skadd i trafikkulykke på Strynefjellet17:12 En tredje fornærmet hevder han fikk penger av Ludvigsen i bytte mot seksuell omgang17:00 Navnet på omkommet basehopper i Stryn frigis16:38 Oppdaget 40.000 år gammelt ulvehode i permafrosten16:37 Forsvaret sender 35.000 liter vann til Askøy15:45 Antall togreiser i Norge fortsetter å øke15:44 Forbrukslånsmarkedet krymper15:43 Flere hundre demonstranter pågrepet i Moskva15:43 Evaluering av Viking Sky-aksjon: – Svært godt15:31 Froome i velt, går glipp Tour de France15:27 Solskjær får ikke hjelp til United-handler15:06 Bedragerisaken mot Keshvari er ferdig etterforsket14:54 24-åring hevder Ludvigsen lovet ham jobb, bolig og oppholdstillatelse14:50 Rapport: Cruiseskip er klimaversting14:36 Etterforskning av eksplosjon i Sandvika kan ta måneder14:24 Sør-Koreas president vil bruke «norsk visdom» i fredsprosessen14:23 Politiet etterforsker Askøy kommune i vannsmitte-saken14:13 Heidi Løke takker nei til Storhamar, går trolig til Vipers13:58 Prisene på nye boliger gikk opp13:56 Medietilsynet: – NRK oppfylte allmennkringkasterrollen i fjor13:43 Boris Johnson: – Jeg sikter ikke mot «no deal»13:41 Europeiske land vurderer å kopiere Norges betalingsforbud til utenlandske spillselskaper13:36 Politiet med unnskyldning til homofile13:26 Fornærmede hevder Ludvigsen sa han kunne hjelpe med alt13:20 Hareide ferdig i Danmark sommeren 2020 – interessert i Norge-jobb13:00 Nå kommer det flere asylsøkere igjen12:57 Hareide ferdig i Danmark sommeren 2020, uenig i avgjørelsen12:56 Sommertempen kommer i helgen12:40 Vil rive hele nabolaget: – Noen orker ikke å leve slik12:19 Smarttelefonen er vår viktigste kilde til nyheter12:18 Over 80 prosent av nettbrukere lurt av falske nyheter12:00 Uber tester flyvende drosje11:57 Ungdommer dømt for karakterjuks – filmet lærerens passord11:49 Maratonløper dopet seg med rottegift11:37 – Mange penger til Finnmark og Troms11:29 – Lettere å bli enige om økonomi enn innvandrere11:27 Flere titall såret under angrep mot flyplass i Saudi-Arabia11:08 Pelsdyrdrama timer før Stortinget avliver næringen11:00 Røde Kors har opprettet krisesenter på Askøy – ingen har tatt kontakt10:12 I dag testes «flyalarmen»09:48 Prisene på nye boliger gikk opp09:46 Trump og Biden langet ut mot hverandre09:44 Oslo fengsel får kritikk for bruk av isolasjon09:37 En av tre lærere jobber ikke i skoleverket09:28 Ludvigsen måtte flytte seg lenger unna vitneboksen09:14 Ruud vil overgå pappa Christian i Wimbledon08:10 Sykefraværet gikk svakt opp i første kvartal08:06 Flere skip seiler under norsk flagg07:51 Askøy kommune vedtok nytt vannanlegg i 200207:36 Ironisk Diacre svarte kritikerne før Norge-kampen07:35 – Israel angrep mål i Syria07:18 VM-lagets kamp mot timene: Kapteinen rydder, debutanten chiller07:16 Fødetilbud på nye Aker sykehus allerede fra 203007:10 Sylvi Listhaug vil at foreldre skal betale for skolemat07:01 Verdensenerne Mol og Sørum klar for VM-generalprøve i Polen06:25 Norsk overskudd kan kompensere for fransk overtak06:24 Tusenvis går glipp av penger fra Nav06:15 Jakob Ingebrigtsen: – Jeg hatet livet mitt06:01 Mange såret da politiet gikk løs på demonstranter i Hongkong06:00 Amnesty vil straffe dem som sprer hat på nett05:50 Dette skjer i dag05:37 Fem til legevakt etter trafikkulykke i Oslo05:30 Dette skjedde i natt05:30 Full sal når Stortinget avgjør abort og pelsdyr05:12 Lottospiller vant 1,35 milliarder kroner
Siste nytt
06:05NorgeDette skjer i dag05:58VerdenUbehagelig stille i Hongkong dagen etter opptøyer05:57VerdenSjuende lik funnet i drapssak som ryster Kypros05:35NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeUnge Venstre-leder med bønn til sine egne05:15VerdenEnorm, mystisk masse funnet under månens overflate05:00NorgeNorge blant landene med best familiepolitikk04:57Verden3.200 chilenske arbeidere streiker i verdens største kobberselskap04:55VerdenMedier: Russland og Tyrkia mekler fram våpenhvile i Idlib04:49SportSt. Louis blir Stanley Cup-mestre etter seier over Boston Bruins03:52VerdenTrump ville tatt imot ødeleggende info om motstandere03:44NorgeAskøy-politikere ble orientert om problemer ved vannverk i mai02:48VerdenHøyesterett i Ecuador sier ja til homoekteskap02:45NorgeVindkraftmotstandere varsler nye kamper mot nye prosjekter02:11VerdenStanford-trener fikk første dom i opptaksjuks-saken i USA02:07NorgeMattilsynet ber kommunene ta vannsikkerheten på alvor01:23NorgeKongsberg kommune erklærer klimakrise01:15Sport«Caro»: – Sterk i troen på at vi går videre01:09VerdenNær Trump-medarbeider vitner for justiskomiteen00:55SportHerlovsen både hysjet og hausset00:54NorgeForsvaret får renhold-kritikk00:29SportThorisdottir: – Vi kan være stolte00:13NorgeEOS-utvalget avslår Regjeringsadvokatens ønske om spionundersøkelser00:09SportVAR-straffe senket Norge da Frankrike vant 2-1 i VM23:33VerdenTrump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet22:54SportVAR-straffe senket Norge da Frankrike vant 2-1 i VM22:33NorgeKlimademonstranter avbrøt stortingsmøte22:25NorgeKrever nye forhandlinger om Oslopakke 322:22NyheterMange drept i Boko Haram-angrep i Kamerun22:05VerdenSkolekamerater mintes Anne Frank21:43VerdenStadig færre mexicanere oppholder seg ulovlig i USA20:12PolitikkSenterpartiet ruver historisk høyt i ny partimåling19:35NorgeVG: Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen19:21SportCarlsen overrasket alle i armageddon – vant igjen19:04VerdenPolitiet etterforsker hengt «innvandrerdukke»17:51NorgeÅtte personer skadd i trafikkulykke på Strynefjellet17:12NorgeEn tredje fornærmet hevder han fikk penger av Ludvigsen i bytte mot seksuell omgang17:00NorgeNavnet på omkommet basehopper i Stryn frigis16:38VerdenOppdaget 40.000 år gammelt ulvehode i permafrosten16:37NorgeForsvaret sender 35.000 liter vann til Askøy15:45ReiseAntall togreiser i Norge fortsetter å øke15:44PengerForbrukslånsmarkedet krymper15:43VerdenFlere hundre demonstranter pågrepet i Moskva15:43NorgeEvaluering av Viking Sky-aksjon: – Svært godt15:31SportFroome i velt, går glipp Tour de France15:27SportSolskjær får ikke hjelp til United-handler15:06PolitikkBedragerisaken mot Keshvari er ferdig etterforsket14:54Norge24-åring hevder Ludvigsen lovet ham jobb, bolig og oppholdstillatelse14:50VerdenRapport: Cruiseskip er klimaversting14:36NorgeEtterforskning av eksplosjon i Sandvika kan ta måneder14:24PolitikkSør-Koreas president vil bruke «norsk visdom» i fredsprosessen14:23NorgePolitiet etterforsker Askøy kommune i vannsmitte-saken14:13SportHeidi Løke takker nei til Storhamar, går trolig til Vipers13:58PengerPrisene på nye boliger gikk opp13:56KulturMedietilsynet: – NRK oppfylte allmennkringkasterrollen i fjor13:43PolitikkBoris Johnson: – Jeg sikter ikke mot «no deal»13:41PengerEuropeiske land vurderer å kopiere Norges betalingsforbud til utenlandske spillselskaper13:36NorgePolitiet med unnskyldning til homofile13:26NorgeFornærmede hevder Ludvigsen sa han kunne hjelpe med alt13:20SportHareide ferdig i Danmark sommeren 2020 – interessert i Norge-jobb13:00VerdenNå kommer det flere asylsøkere igjen12:57SportHareide ferdig i Danmark sommeren 2020, uenig i avgjørelsen12:56NorgeSommertempen kommer i helgen12:40PengerVil rive hele nabolaget: – Noen orker ikke å leve slik12:19KulturSmarttelefonen er vår viktigste kilde til nyheter12:18KulturOver 80 prosent av nettbrukere lurt av falske nyheter12:00VerdenUber tester flyvende drosje11:57NorgeUngdommer dømt for karakterjuks – filmet lærerens passord11:49SportMaratonløper dopet seg med rottegift11:37Politikk– Mange penger til Finnmark og Troms11:29Politikk– Lettere å bli enige om økonomi enn innvandrere11:27VerdenFlere titall såret under angrep mot flyplass i Saudi-Arabia11:08PolitikkPelsdyrdrama timer før Stortinget avliver næringen11:00NorgeRøde Kors har opprettet krisesenter på Askøy – ingen har tatt kontakt10:12NorgeI dag testes «flyalarmen»09:48PengerPrisene på nye boliger gikk opp09:46PolitikkTrump og Biden langet ut mot hverandre09:44NorgeOslo fengsel får kritikk for bruk av isolasjon09:37NorgeEn av tre lærere jobber ikke i skoleverket09:28NorgeLudvigsen måtte flytte seg lenger unna vitneboksen09:14SportRuud vil overgå pappa Christian i Wimbledon08:10NorgeSykefraværet gikk svakt opp i første kvartal08:06PengerFlere skip seiler under norsk flagg07:51NorgeAskøy kommune vedtok nytt vannanlegg i 200207:36SportIronisk Diacre svarte kritikerne før Norge-kampen07:35Verden– Israel angrep mål i Syria07:18SportVM-lagets kamp mot timene: Kapteinen rydder, debutanten chiller07:16Helse og livsstilFødetilbud på nye Aker sykehus allerede fra 203007:10PolitikkSylvi Listhaug vil at foreldre skal betale for skolemat07:01SportVerdensenerne Mol og Sørum klar for VM-generalprøve i Polen06:25SportNorsk overskudd kan kompensere for fransk overtak06:24PengerTusenvis går glipp av penger fra Nav06:15SportJakob Ingebrigtsen: – Jeg hatet livet mitt06:01VerdenMange såret da politiet gikk løs på demonstranter i Hongkong06:00KulturAmnesty vil straffe dem som sprer hat på nett05:50NorgeDette skjer i dag05:37NorgeFem til legevakt etter trafikkulykke i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkFull sal når Stortinget avgjør abort og pelsdyr05:12VerdenLottospiller vant 1,35 milliarder kroner
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus