Meny

Støre drøftet arabisk fredsplan med Moussa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre drøftet tirsdag det arabiske fredsinitiativet med lederen for Den arabiske liga Amr Moussa.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) diskuterte tirsdag det siste arabiske fredsiniativet i forhold til konflikten mellom Israel og palestinerne med Amr Moussa, som er leder for Den arabiske liga. Foto: ScanpixUtenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) diskuterte tirsdag det siste arabiske fredsiniativet i forhold til konflikten mellom Israel og palestinerne med Amr Moussa, som er leder for Den arabiske liga. Foto: Scanpix

Kairo (NTB): - De er opptatt av å arrangere en regional fredskonferanse nå der alle deltemaene kan tas opp, sier Støre til NTB.

Samtidig avviste Moussa på en pressekonferanse med Støre en israelsk invitasjon til et regionalt toppmøte med Israel, palestinerne og noen «moderate» arabiske land.

Støre sier at det mest positive i Midtøsten nå er at det skjer ting med utgangspunkt i det arabiske initiativet og at Saudi-Arabia nå er kommet på banen for fullt.

Han avviser at ballen nå bare er på Israels banehalvdel etter at de arabiske landene igjen tilbød seg å anerkjenne Israel dersom Israel trekker seg tilbake til grensene fra 1967.

- Ballen er på alle baner. Håpet er at begge parter nå ser at de er mest tjent med fred fordi det vil styrke sikkerheten på begge sider, sier Støre. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus