Meny

Enda ikke valgt årets påskekrim?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du enda ikke har valgt hvilken bok du skal kose deg med i påsken, kan kanskje noen av ABC Nyheters eminente borgeranmeldere hjelpe deg.

For en måned siden spurte vi våre lesere om de ville anmelde årets påskekrim og den siste uken har det tikket inn borgeranmeldelser fra fornøyde krimlesere. Her har vi samlet og oppsummert disse. Trykk på boktittelen for å komme til hele anmeldelsen.

Det svarte tårnet

Frank Sandøy mener at den engelske krimdronningen P.D. James har en egen evne til å holde på leseren gjennom hele boken og at det er persongalleriet hennes som gjør boken «Det svarte tårnet» så spennende: «Språket er i seg selv mesterlig, det samme er de beskrivende detaljene som gjør det hele så virkelighetsnært. Vi kan se for oss alt når hun skriver. Ingenting er unnlatt til tilfeldighetene. Som leser blir en dratt med på beskrivende turer hele tiden. For dette er en altoppslukende klassisk britisk krim.»

Den eneste ene
Natalie Normann synes at Jørn Lier Horsts fjerde kriminalroman med William Wisting i hovedrollen har alle ingredienser en god kriminalroman skal ha; «en gjennomtenkt historie, gode karakterer man kan tro på, et godt språk, og krinkler og kroker nok til at interessen holder seg gjennom de ca 260 sidene boken varer.»

Neptuns tenner
Ann Solheim er på vei til biblioteket for å låne flere bøker av den franske krimdronningen Fred Vargas etter å ha lest «Neptuns tenner»: Dette er en god bok, med mange fornøyelige karakterer og en underfundig humor.

Oppreisningen
Frode Th. Omdahl lar seg begeistre av den svenske forfatterduoen Roslund og Hellströms tredje bok og mener at de nok en gang har klart å rokke ved yttergrensen for genren: «En mesterlig oppbygget historie, hvor ingenting skurrer i forhold til hva som i virkeligheten skulle ha kunnet skje. Tempoet øker underveis, og avslutningen er genial, men ikke helt overraskende. "Oppreisningen" anbefales på det varmeste.»

Den uskyldige

Kaja Andrine Hultgren mener imidlertidig at Harlan Coben skuffer med sin femte bok på norsk: «Innen hardkokt-tradisjonen er de stereotypiske karakterene som regel en del av fascinasjonen, men i «Den uskyldige» blir karakterene dessverre bare flate og lite troverdige. (..) De parodiske karakterene og klisjèene kunne vært morsomme og underholdende hvis leseren hadde fått forståelsen av at de var tilsiktede. Dessverre blir de bare banale, uinteressante og gjentagende parodier i en roman som rett og slett er kjedelig.»

I dronningens grep
Geir Olsen synes at forfatteren Jan Christian Jørgensen har skrevet en tvers igjennom solid og håndverksmessig utført krim med en god og troverdig skildring av politiets arbeid på åstedet i det finurlige puslespillet «I dronningens grep». Han leverer også et ønske om å bli bedre kjent med den sympatiske og skikkelige etterforskeren Jack Dam, som er «en habil etterforsker dyktig både i avhørsteknikk og når det trengs handling ute i felten. Og ikke minst når det må reflekteres og bitene i puslespillet forsøkes satt sammen til en løsning.»

Ulykkesfuglen
Kristin Mikaelsen ble oppslukt av å følge den røde tråden som leder til morderen i «Ulykkesfuglen» av Camilla Läckberg, men tror at boka scorer høyere hos kvinnelige lesere enn hos mannlige pga de mange detaljerte beskrivelsene av mennesker og situasjoner. Men dersom man foretrekker et psykologisk puslespill hvor brikkene danner et helt annet bilde enn det du i utgangspunktet trodde, mener hun at denne denne boken er et godt valg: «Men en liten advarsel: Det kan hende at du i ettertid vil se på dine naboer med et nytt blikk og lure på hvem av dem som har større skjeletter i skapet enn du trodde før du leste påskekrim.»

Fleshmarket close

Ann Karin Grytten Sivertsen anbefaler varmt Ian Rankins innviklede mordgåter i Fleshmarket close: «Han klarer å mikse alvor med en god porsjon humor, uten at det går ut over handlingen, som jo er alvorlig nok, og skriver på en måte som gjør at du blir holdt i ånde hele tiden, du må bare lese litt til, hele tiden, og plutselig er sakene løst, og boken slutt!»

Og skulle ingen av disse friste kan kanskje den britiske suksessforfatteren Robert Wilson være noe for de mer avanserte krimelskerne. Les ABC Nyheters anmeldelse av «De skjulte morderne».

En stor takk til våre dyktige borgeranmeldere! Har du forslag til hvordan vi kan engasjere leserne til å skrive artikler? Send ditt forslag til heidi@abcnyheter.no

---
Enig eller uenig i anmeldelsene? Andre forslag til litteratur i hytteveggen? Skriv din kommentar nedenfor!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus