Meny

Mummifisert alv var spøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mummifisert alv laget som en spøk i England var så godt laget at mange fortsatt tror den er ekte.

Mange tror fortsatt at den mummifiserte alven som ble laget som en spøk er ekte. Nå er alven til salgs på eBay. Foto: Ebay.Mange tror fortsatt at den mummifiserte alven som ble laget som en spøk er ekte. Nå er alven til salgs på eBay. Foto: Ebay.

Fotografier av det som skulle være en mummifisert alv funnet i Derbyshire, England virket så autentiske at mange fortsatt nekter å tro at den bare var laget som en spøk, melder BBC.

Den mummifiserte alven skulle ifølge rapportene være funnet av en mann som var ute på tur med hunden sin ved Firestone Hill i Derbyshire - og deretter dukket bildene av den svært detaljerte og troverdige alven opp på en nettside.

I løpet av bare én dag hadde nettsiden med fotografiene fått besøk av 20.000 besøkende som alle ville se det de trodde var det endelige beviset på at alver eksisterer. Eller i det minste - at de har eksistert.

– Selv om jeg har gått ut og sagt at dette bare var en spøk, slutter ikke folk å tro på historien, forteller mannen bak den vesle skapningen, 31 år gamle Dan Baines til BBC.

Baines jobber med å lage og designe illusjoner til magikere. Og alven lagde han som en spøk for å lure godtroende.

– De mest iherdige alvetilhengerne påstår at min forklaring bare er en dekkhistorie, så illusjonen fortsetter, forteller Baines, som ifølge BBC har brukt flerfoldige timer på å svare alle mailene som har kommet inn de siste dagene.

– Jeg har fått all mulige slags tilbakemeldinger. Alt fra folk som påstår at de har sett akkurat det samme til personer som krever at jeg må returnere liket av alven på kirkegården med en gang - hvis ikke truet de med store konsekvenser for meg.

Den mummifiserte alven, som altså ikke er ekte, er 20 centimer lang og har blitt laget svært detaljert, med navle, ører og rester av hår. Alt for at den skulle se mest mulig autentisk ut.

Alven er nå lagt ut til salgs på eBay. Der kan de besøkende se en rekke bilder - og også lese historien til det som startet som en spøk, men som mange fortsatt nekter å tro ikke er sant.

Mannen bak spøken, Dan Baines, forteller til BBC at han nå har blitt hektet på aprilspøker - og legger til at han planlegger flere stunts også i fremtiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus