Meny

EU etterforsker Apples musikksalg på nett

EU etterforsker Apples musikksalg på nett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen har iverksatt en etterforskning av dataselskapet Apple og flere store plateselskaper, som de mistenker har brutt EUs konkurranseregler.

Illustrasjonsfoto:
Brussel (NTB-DPA): Apple og plateselskapene har inngått avtaler som skal sikre at salget går gjennom Apples iTunes-butikker i det landet kjøperen befinner seg i. En kjøper i Belgia kan for eksempel ikke kjøpe musikk fra iTunes som er ment for det spanske markedet.

For å hindre at kjøpere handler musikk i billigere nettbutikker i andre land, må for eksempel en kjøper i Belgia bruke et kredittkort som er utstedt av en bank i Belgia.

- Forbrukerne har dermed et begrenset valg når det gjelder hvor de vil kjøpe musikken, og dermed hvilken musikk som er tilgjengelig og til hvilken pris, het det i en kunngjøring fra EU-kommisjonen tirsdag.

Apple og plateselskapene har nå to måneder på seg til å komme med motargumenter. Hvis selskapene blir funnet skyldige, risikerer de strenge straffetiltak. Bøtene kan komme opp i 10 prosent av selskapenes omsetning på verdensbasis. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus