Meny

Tsunami kostet minst 28 menneskeliv

Tsunami kostet minst 28 menneskeliv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 28 mennesker omkom og mange er fortsatt savnet etter tsunamien som rammet Salomonøyene i Stillehavet mandag.
Foto:
En landsby på Salomonøyene er her filmet fra luften etter at et jordskjelv og en flodbølge rammet øyene. Hjelpearbeidere frykter en humanitær krise på grunn av mangel på mat, medisiner og husly. (Foto: Reuters / SCANPIX)
Honiara (NTB-AFP-AP): Tallet er ventet å stige ytterligere. Ifølge øyenes visepolitimester Peter Marshall er «mange flere» savnet etter tsunamien som rammet mandag morgen, etter et kraftig jordskjelv i Stillehavet.

Australske Sky News melder at flere hundre mennesker er savnet i havnebyen Gizo, som først ble hardt rammet av jordskjelvet som hadde sitt senter bare 40 kilometer unna. Deretter skylte tsunamien inn over strendene.

Ifølge polititalsmenn ble 13 landsbyer ødelagt av tsunamien, som vasket hus og mennesker på havet og ødela elektrisitets- og telefonforbindelsen.

- Så å si alle husene er ødelagt i disse landsbyene, sier polititalsmannen Mick Spinks.

Ifølge en talsmann for Det nasjonale kontoret for krisehåndtering på Salomonøyene, Julian Makaa, ble minst 900 bolighus ødelagt av tsunamien.

Provinslederen Alex Lokopio sier til Radio New Zealand at det er desperat behov for nødhjelp til området som ble rammet.

- Det vi trenger nå er vann, telt og mat, fordi mellom 3.000 og 4.000 mennesker befinner seg oppe i fjellsiden i Gizo, sier Lokopio. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus