Meny

Foretrekker norske tiggere

Foretrekker norske tiggere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn gir heller penger til norske tiggere enn til utenlandske.
Illustrasjonsfoto:
Berit Keilen / SCANPIX

Oslo (NTB): Fillete klær og en mer pågående måte å tigge på har gjort rumenerne upopulære blant norske tiggere og potensielle givere, skriver Aften. En undersøkelse Kirkens Bymisjon har gjort viser at norske tiggere kan få opp til 600 kroner daglig, mens rumenerne bare får 150 kroner.

Kirkens Bymisjon opplever at giverne er opptatt av at tiggingen skal foregå på en «passende» måte.

- Vi er mer skeptiske til utenlandske tiggere enn norske. Dette kommer av at vi kjenner de norske tiggernes historier bedre, og at de tigger på en måte vi føler er mer passende. Utlendingene er mer pågående, noe som strider mot vår forståelse av hvordan man skal være som fattig, sier Hildegunn Brattvåg, forfatter av rapporten «Folk fra Romania som tigger i Oslo». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus