Meny

EMI gir opp kopisperren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikkgiganten EMI og teknologikjempen Apple varslet mandag at de vil oppgi sin kopisperre på musikken som lastes ned fra nettbutikken iTunes, melder AFP.
Oslo (NTB): Dermed har det norske Forbrukerrådet delvis lykkes i sin årelange kamp for at forbrukerne skal få tilbake kontrollen med musikk eller annet kulturelt innhold som de har kjøpt og betalt for på nettet.

- Dette er en stor seier for forbrukere verden over, sier seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Torgeir Waterhouse, til NTB. Han bekrefter at det er de norske forbrukermyndighetene som har frontet denne saken internasjonalt, men at de samme myndighetene i andre europeiske land etter hvert har gått sammen om et massivt press på iTunes bruk av beskyttelsesteknologi, såkalt DRM. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus