Meny

Kan bli den første kvinnelige president

Tove Paule innstilt som ny idrettspresident

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tove Paule ble mandag innstilt som ny idrettspresident de kommende fire årene av valgkomiteen til Norges Idrettsforbund.

Tove Paule kan bli den første kvinnelige idrettspresidenten (Foto: Per-Kristian Eriksen, SCANPIX)Tove Paule kan bli den første kvinnelige idrettspresidenten (Foto: Per-Kristian Eriksen, SCANPIX)

Oslo (NTB): Foruten Paule er det ingen andre medlemmer av det sittende styret som er foreslått gjenvalgt. Elleve personer skal velges til det nye idrettsstyret.

Paule var generalsekretær i Norges Gymnastikk- og turnforbund fra 1995-2000. Tidligere sykkelpresident Bjørn Hamre og tidligere skøytepresident Børre Rognlien er foreslått som 1. og 2. visepresident.

Paule kan bli den første kvinnen som blir valgt til president i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Valgkomiteens leder Rolf Nyhus er lei seg for at flere av medlemmenes støtte til Tromsø-OL er blitt trukket fram som en mulig årsak for at de ble vraket fra det nye styret.

- En enstemmig valgkomité gikk inn for fornyelse, sa Nyhus.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus