Meny

Opprørt over kritikk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerengaprest Einar Gelius er opprørt over kritikken han har fått fordi han gikk til pressen etter bisettelsen av Sven O. Høiby, der han var gjest.

Presten i Vålerenga kirke, Einar Gelius, ved ankomsten til Oddernes kirke før bisettelsen til Sven O. Høiby. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Presten i Vålerenga kirke, Einar Gelius, ved ankomsten til Oddernes kirke før bisettelsen til Sven O. Høiby. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

Prest Øyvind Stabrun, som ledet seremonien, beskylder Gelius for aktivt å ha oppsøkt journalister og uttalt seg om bisettelsen av kronprinsesse Mette-Marits far sist mandag. Sven O. Høiby døde onsdag for snart to uker siden.
Familien ønsket at pressen verken skulle være til stede i kirken eller referere fra bisettelsen, men flere medier trosset henstillingen.
Ifølge P4 blir Gelius anklaget for å ha opptrådt krenkende, respektløst og utilbørlig. Stabrun ber ifølge kanalen i et brev om at biskopen i Oslo tar dette opp med Gelius.
– Jeg er lei meg og opprørt over kritikken som er rettet mot meg etter Sven O. Høibys bisettelse. Den samsvarer ikke med det som faktisk skjedde etter bisettelsen, sier Gelius i en tekstmelding til VG Nett.
Oslo bispedømmekontor opplyser til P4 at dette er en personalsak som ikke blir kommentert. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus