Meny

- Ingen fremgang i letingen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper fra Røde Kors håper de to skiløperne som ble meldt savnet i Skjomen i Narvik kommune søndag kveld har tatt seg inn i en hytte.
– Det er ikke noe fremgang i letingen. Vi har sjekket to hytter, men det er fortsatt svært dårlig vær og ikke mulig å fly helikopter. Tre snøscootere skal sjekke ytterligere to hytter ved svenskegrensen mellom Skjomenbotten og innerst i Tysfjord nå i ettermiddag, sier vakthavende redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB mandag klokka 12.30.
De to mennene, som er i 40-50-årene, skulle gå fra hytte til hytte mot Sørfjorden, men kom ikke hjem som avtalt søndag. Ved 6-tiden mandag morgen ble en leteaksjon satt i gang, opplyser politiet.
Mennene er ifølge Nordlys fra Vesterålen, og turen fra Skjomdalen startet for over en uke siden. De savnede skal være godt utstyrt.
Tre snøscootere fra Røde Kors og fjelltjenesten i Narvik deltok i søket mandag formiddag og ettermiddag. To snøscootere fra Ballangen Røde Kors måtte snu for å fylle bensin.
– Vi antar at de to skiløperne har skrevet seg inn i hyttebøker og håper de befinner seg inne i en av hyttene. De har med seg telt og er ellers godt utstyrt, sier Nedrevåg til NTB.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus