Kun en fra idrettsstyret får fortsette

Kun en fra idrettsstyret får fortsette
Kun en fra idrettsstyret får fortsette

Valgkomiteen vraker alle de nåværende styremedlemmene i Idrettsforbundet unntatt Tove Paule. Hun er presidentkandidat, mens Børre Rognlien er overraskelsen i forslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkivfoto: Scanpix
Børre Rognlien lanseres som andre visepresident i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). Han har tidligere vært de ansattes representant i idrettsstyret, og er i dag den valgte lederen av Oslo idrettskrets. Sjefen for valgkomiteen, Rolf Nyhus, ledet tidligere Oslo idrettskrets.

Etter OL-avstemningen fredag vakte det oppsikt da det kom ut at ingen styremedlemmene som stemte for 2018-OL i Tromsø skal ha fått tillit til å fortsette av valgkomiteen.

Men etter hva ABC Nyheter erfarer er det ikke bare de som stemte for Tromsø-OL som ryker ut fra styret de fire kommende årene. I det sittende styret er det kun Tove Paule som har fått fornyet tillit. To andre får også fortsette, men de er ikke valgbare.

Inn som første visepresident kommer Bjørn Hamre, mens andre visepresident er Børre Rognlien. De andre styremedlemmene er: Jorodd Asphjell, Aslak Heim Pedersen, Camilla K. Haugsten, Bodil Heskestad, Kathe Langvik, Geir Knutsen og Terje Wist. I tillegg kommer de ansattes representant (i dag Bjørn Omar Evju) og IOCs og NUKs automatiske representanter, Gerhard Heiberg og Karette Wang.

De to sistnevnte velges ikke personlig, men i kraft av sine verv i henholdsvis Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Idrettsforbundets Ungdomskomité (NUK). De ansatte i Idrettsforbundet velger selv sin representant.

Mannen som erstattet idrettspresident Karl-Arne Johannessen i OL-innspurten, Odd Roar Thorsen, er blant de vrakede i valgkomiteens forslag til nytt styre.

Paule var generalsekretær i Norges Gymnastikk- og turnforbund fra 1995-2000. Tidligere sykkelpresident Bjørn Hamre og tidligere skøytepresident Børre Rognlien er foreslått som 1. og 2. visepresident. Paule kan bli den første kvinnen som blir valgt til president i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Les mer om de foreslåtte styremedlemmene på Idrettsforbundets nettside.

Saken er oppdatert med bilde, ytterligere informasjon og link til innstillingen. ABC Nyheters informasjon ble bekreftet av den utlagte innstillingen til nytt idrettsstyre på NIFs nettside.

Personvernpolicy