Åpen for alle - alltid

Tutta på 2. plass i årets første Major

Tutta på 2. plass i årets første Major
Tutta på 2. plass i årets første Major
Artikkelen fortsetter under annonsen

Suzann Pettersen ledet årets første Major-turnering lenge, men akkurat som sist helg klarte hun ikke å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX
Suzann Pettersen ledet lenge årets første Major, men klarte ikke å holde hodet kaldt på slutten.

Rancho Mirage, California (NTB): Med bogey på det 15. hullet, dobbeltbogey på det påfølgende hullet og enda en bogey på hull nummer 17, somlet den norske jenta bort seieren og rundt to millioner kroner i prispenger. Inntil hun møtte veggen med fire hull igjen, ledet hun den gjeve turneringen.

Med to slag over par på den fjerde og avgjørende runden ble det likevel en sterk delt annenplass på Pettersen, som etter hull nummer 14 hadde tre slags ledelse, men plutselig begynte å «drive» svært rufsete. Før det siste hullet trengte hun en birdie for å tvinge fram omspill med Morgan Pressel, men det vanskelige par 5-hullet krevde et slag for mye. Pressel vant dermed turneringen.

Den norske jenta gikk tredjerunden ett slag under par og tok fatt på finalerunden i tet sammen med Se Ri Pak fra Sør-Korea. Sammen med Meaghan Francella (USA) spilte de to i lederballen på Mission Hills Country Club.

Pettersen var nær ved å bli den første kvinnelige norske golferen som vant en LPGA-turnering i golf forrige helg, men endte til slutt på annenplass etter at Lorena Ochoa fra Mexico avsluttet sterkt og vant to slag foran Tutta i Arizona. (©NTB)