Meny

70.000 piller mot a-ulykke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen kommune kjøper 70.000 jodtabletter i tilfelle det skjer en atomulykke i vestlandsbyen.  

Ordfører Herman Friele og Bergen kommune kjøper 70.000 jodtabletter i tilfelle en atomulykke. Foto: ScanpixOrdfører Herman Friele og Bergen kommune kjøper 70.000 jodtabletter i tilfelle en atomulykke. Foto: Scanpix

Hvert år kommer ifølge Statens strålevern 10-15 atomdrevne båter til Haakonsvern i Bergen. Kommunen vil derfor sikre byens innbyggere.

- Dette er et initiativ fra Sosial- og helsedirektoratet. Det er teoretiske sjanser for at noe kan gå galt med en reaktordrevet båt på Haakonsvern, og av den grunn har direktoratet kommet fram til at vi trenger en beredskapsplan for dette i Bergen, sier leder for helsevernetaten i Bergen kommune, Ingvar Tveit, til Bergens Tidende.
Han har sendt et brev til Sosial- og helsedirektoratet der han ber om å få oversendt tablettene.
Fra før har jodtabletter blitt lagret på Skedsmo og i Halden, til bruk ved en eventuell atomulykke der.
- At et slikt lager nå opprettes i Bergen henger sammen med at vi ønsker en lik beredskap de stedene der en atomulykke teoretisk sett kan forekomme, sier Sverre Hornkjøl, fungerende seksjonssjef ved seksjon for industriell og forskningsmessig strålebruk ved Statens strålevern. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus