Meny

Supportermeninger før sesongstart

Lyn mener Enga er bedre

Lyn mener Enga er bedre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen supportere har for vane å skryte av andre lag enn sitt eget. I år tror Bastionen at byrival Vålerenga havner høyere på tabellen enn Lyn. - Synd å si det, men de har en spillergruppe som betyr at

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeliga-lags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag tar vi for oss Lyns supporterklubb, Bastionen.

Dette mener ABC Nyheter om Bastionen:

Bastionen har levd, og lever fortsatt, i skyggen av Klanen. Men det er ikke sikkert det vil fortsette i fremtiden. Det har vært en eksplosjon i antall Bastion-medlemmer de siste årene. I 2000 var medlemstallet på 400, mens det 7 år senere er 1970 registrerte medlemmer. Dersom trenden fortsetter kan Bastionen gi Klanen god kamp når lokalderby utkjempes på landslagsarenaen.

Bastionen ser ut til å ha en egen evne til å tiltrekke seg yngre tilhengere, og da kanskje spesielt unge jenter. Når man sitter ringside på Ullevaal kan det kan virke som om det er «hot» blant ungjenter å være på Ullevaal og heie på Lyn.

Det er heller ingen myte at laget, og klubben, treffer sterkere i Oslo-områder hvor gjennomsinntekten er noe høyere enn andre steder. Blå-skjorter, cigarer og BMW'er preger som regel området når Henning Berg og co. står oppført som hjemmelag på Ullevaal.

Og det er ikke for ingenting at kongefamilien i alle år har hatt Lyn i sine hjerter.

Her følger noen av Bastionens betraktninger rett før serien sparkes i gang.

1 - Hvilken plassering havner dere på i år?
5. plass. Klubben har valgt å tone ned ambisjonen, noe jeg tror er fornuftig. Vi er ikke av de kjøpesterke lagene så en plass rett bak de fire første er bra. Men Lyn har mye spennende på gang.

2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?

Tommy Berntsen. Han er en kaptein både på og utenfor banen. Det er lett å se forskjell når Tommy spiller og ikke. Han sprer trygghet og er utrolig viktig for laget.

3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?

Øyvind Gram. Spiller med et stort potensial. Etter ett års pause er han nå tilbake og det skal bli spennende å se han i år.

4 - Hvem av de forsvunne spillerne vil bli mest savnet?
Daniel Theorin... Hihihi... Det må nesten bli Steven Lustü det, da! Mest fordi han er en flott fyr.

5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?
Jonas Rygg, Stabæk. Han er Bastionmedlem nummer 646.

6 - Hvem av årets trener får først sparken?
Tom Nordlie.Han er en veldig bra trener i ni måneder, så er det slutt. Vi tror ikke LSK lykkes i år fordi de ikke har klart å erstatte to av fjorårets beste spiller i Tippeligaen, nemlig Mifsud og Korèn. Det kan bli litt enten eller i år for LSK. Det kan ende med at Nordlie får fyken.

7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?

Jan Derek Sørensen er et judassvin, men Morten Berre er nok hakket mer usympatisk.

8 - Slik tror Bastionen tabellen vil se ut ved sesongslutt.
1. Rosenborg
2. Viking
3. Brann
4. Vålerenga
5. Lyn
6. Lillestrøm
7. Start
8. Stabæk
9. Strømsgodset

10 Tromsø
11. Odd Grenland
12. Fredrikstad
13. Sandefjord
14. Aalesund

Rosenborg vinner og kommentarer er overflødig. Viking har fått en småpsykotisk tysker som nok vil få noe ut av et lag som er godt i utgangspunktet. De blir nummer to.
Brann tar bronsen etter å ha snublet på håret i år også.
Så, med tungt hjerte, og det er synd å si det. Vålerenga har en spillergruppe som betyr at de vil kjempe i toppen
Lyn har klart å definere en målsetting om å havne mellom 7. og 5. plass. Vi håper laget i hvert fall klarer 5. plassen når de tydeligvis ikke har ambisjoner over dette.
Lillestrøm og Tom Nordlie skal få slite med dette laget. De har mistet Tippeligaens to beste spillere i Koren og Mifsud
Start havner der de hører hjemme. Midt på tabellen.
Stabæk har et godt lag på papiret. Men det gjelder kun førsteelleveren. Bak der er det ikke mye å hente. De har selv sagt at de er fornøyd med en 7. plass. Jeg tror de ikke klarer det helt.
Godset ønskes velkommen tilbake i Tippeligaen. Når de har råd til å betale millionlønn til en 25 år gammel avdanket landslagsback, bør de klare å holde seg. Alt taler i dog mot dem, da Stian Ohr har rykket ned med alle klubber han har spilt for. Jeg tror likevel at de kan klare seg bra.
Tromsø er kjedelige. Men vi trenger dem her oppe, for byen er bra.
Odd Grenland, da. Når lagets beste spiller blir vraket som kaptein, sier det litt om driften der.
I Fredrikstad vingler de mye. De får bestemme seg for om de vil satse på fotball eller trav der nede. Vi tror de rykker ned i kvalik mot Moss.
Sandefjord klarte seg i fjor, rykker ned i år. En komplett (.no) ny stadion vil ikke hjelpe laget til å berge plassen.
Aalesund er det største jojo-laget i norsk fotball. Når man betaler en brasilianer millionlønninger for å fete seg på Copa Cabana med Caprinã i lanken, sier det seg selv at laget sliter. Vi tror AaFK blir årets dumpekandidat numero uno.

Her kan du lese hva andre supporterklubber mener:

Stormen til Aalesund

Bataljonen til Brann

Oddrane til Odd Grenland

Kjernen til Rosenborg

Stabæk Support til Stabæk

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus