Mann siktet for mordbrann i Holmestrand

Mann siktet for mordbrann i Holmestrand
Mann siktet for mordbrann i Holmestrand

En mann er pågrepet, siktet for mordbrann etter storbrannen i Holmestrand natt til søndag. Politiet tror en kvinne omkom i brannen, men kan ikke undersøke huset før mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Politiet har nå siktet en mann for mordbrann i etter storbrannen i Holmestrand. En kvinne i 20-årene er savnet pg fryktes omkommet. (Peder Gjersøe / SCANPIX)

Det tre etasjer høye trehuset midt i Holmestrand sentrum, langs gamle E18, ble totalskadd. Reisverket som står igjen, kan rase sammen når som helst.

- Brannruinene er dessuten for varme til at vi kan gå inn i dag, og branntomta er så farlig at den må sikkerhetsklareres først, sier politistasjonssjef Ulf Malm ved Holmestrand politistasjon til NTB.

Selv om den 20 år gamle kvinnen ikke er funnet, antar politiet likevel at hun er omkommet. Vitner så henne inne i huset like før brannen startet, og verken venner eller familie har hørt noe fra henne siden.

- Vi har undersøkt dette så grundig som det lar seg gjøre, og vi må dessverre anta at hun er omkommet, sier Malm.

20-åringen er fra Vestfold, ifølge politiet. Hun deltok på en fest i huset sammen med flere andre ungdommer.

Ni mennesker ble sendt til sykehus etter at det brøt ut brann i en trebygning i Holmestrand sentrum. Seks av disse skal ha blitt skrevet ut i løpet av formiddagen. De som ennå er på sykehuset skal ha brann- og røykskader, opplyser politiet i en pressemelding.

Det bodde tre personer i huset, og politiet hadde først ikke fått kontakt med en av dem, men nå er alle registrerte beboere gjort rede for, opplyser operasjonsleder Tor Kiste til NTB søndag morgen. Han kunne da ikke utelukke at det var flere til stede i huset.

Politiet fikk varsel om brannen 4.43 natt til søndag. Øverste etasje i den treetasjes bygningen var da overtent. Tre beboere i nabohuset ble også evakuert.

Personvernpolicy