Meny

Politiets hallikjegere vil forby sexkjøp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets fremste bekjempere av menneskehandel mener kjøp av sex bør forbys. De avviser at et lovforbud vil gjøre jobben deres vanskeligere, og taler dermed justisministeren midt imot.
Oslo (NTB): Den nyopprettede STOP-gruppen, spesialgruppen mot trafficking i Oslo politidistrikt, er håndplukket for å kartlegge og bekjempe trafficking og sexsalg.

Gruppens faglig leder Øyvind Nordgaren vil ha et lovforbud mot å kjøpe sex.

- Det er argumenter for og imot, men personlig mener jeg at vi må kriminalisere, sier han til Dagsavisen.

- I et samfunn er det ikke uvesentlig å sette en etisk standard. Det er et paradoks at man innfører så mange tiltak, men ikke stiller til veggs de som sørger for at menneskehandler foregår, nemlig kundene, påpeker Nordgaren, og minner om at Sverige ikke har kriminalisert kvinnene, men kjøperne.

Det er uenighet i den rødgrønne regjeringen om hvordan prostitusjon og trafficking skal bekjempes. Både SV og Senterpartiet har nylig gått inn for forbud mot sexkjøp. Men i Arbeiderpartiet er både justisminister Knut Storberget og likestillingsminister Karita Bekkemellem innbitte motstandere av et forbud. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus