Supportermeninger før sesongstart

Stabæk med irriterende pallplassering

Stabæk med irriterende pallplassering
Stabæk med irriterende pallplassering

Stabæk Support mener Strømsgodset forsvinner rett tilbake til Adeccoligaen. - De glemmer at de har Stian Ohr på laget. Det laget han har spilt på de siste sesongene har alltid rykket ned, sier de til

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeliga-lags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag tar vi for oss Stabæks supporterklubb, Stabæk Support

Dette mener ABC Nyheter om Stabæk Support:

Bærums-folket lengter nok etter en intim og flott arena på Fornebu. For er du riktig uheldig med billetten på Nadderud risikerer du panoramautsikt mot Bekkestuas T-banestasjon. Og lite som minner om fotball.

Men Stabæk Support (tidligere De Blaa) stiller mannsterkt opp for sine helter. Antallet blå-grønne fotballtrøyer på Nadderud har økt jevnt og trutt de siste årene. Noe av årsaken kan være at klubben har de billigste sesongkortene i Tippeligaen for supporterklubb-medlemmer.

Skal man likevel være pirkete og framheve noe Stabæk Support kan bli bedre på, er det fraværet av det «totale engasjement». Inntrykket er at når Stabæk har tapt blir man ikke skikkelig forbanna, og heller ikke skikkelig glad når Nannskog og Pall har hamret inn mål på mål. Det er på det jevne i Bærum. Ellers gjør Nadderud-kulturen sitt beste for å opprettholde klisjeene om Bærum. Før og etter kamper går man som regel både foran og bak små «søte» gutter, med rosa tørkle rundt panna.

Tonje Asmyhr, leder av supportergruppa, gir deg her Stabæk Supports synspunkter på utvalgte spørsmål fra ABC Nyheter.

1- Hvilken plass havner dere på i år?

Jeg tipper at Stabæk havner på den berømte, og ganske irriterende, 5.plassen. Den har vi jo fått abonnement på. Supporterne ønsker seg medalje og Royal League- spill.

2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?

Nesten umulig å trekke frem èn spiller. Det opplagte ville være å svare Daniel Nannskog som scorer målene. Inge André Olsen har jo fått svært mye oppmerksomhet, og mange vil nok se på han som den viktigste spilleren, men han er jo ikke alene bak der. Makker Mike Kjølø er en meget god og stabil forsvarsspiller. Dersom Tommy Stenersen fortsetter der han var i fjor, blir også han viktig for Stabæk.

3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?
Petter Furuseth Olsen. Gir en ny dimensjon på kanten og passer veldig bra i Stabæk. Han er god med ballen, har god spillerforståelse, og godt samspill med de rundt seg.

4 - Hvem av de forsvunne spillerne vil bli mest savnet?

Oj, oj, oj - flere sterke og erfarne svensker ble borte i vinter. Supporterne vil nok savne Jesper Jansson mest, både med tanke på hans person, historie i Stabæk, og stabilitet og trygghet på midten.

5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?
Fredrik Strømstad kanskje.

6 - Hvem av årets trener får først sparken?

Henning Berg.

7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?
Tja, si det. Nå har jo både Molde og Ham-Kam rykket ned da.

8 - Slik tror Stabæk Supporter at tabellen ser ut ved sesongslutt.

RBK
Lillestrøm
Vålerenga
Brann
Stabæk
Viking
Start
Tromsø
Odd Grenland
Sandefjord
Lyn
Aalesund
Strømsgodset
Fredrikstad

RBK vinner som vanlig. Brann, LSK og VIF ser fortsatt sterke ut selv om Brann har slitt en del og Mjelde kanskje heller ikke sitter så trygt, han er avhengig av prestasjoner for å bli. Henning Berg får problemer med sitt unge lag og er derfor den som må gå først, uten at jeg tror det hjelper Lyn med annet enn å unngå nedrykk. Start er ikke riktig gode nok til å kjempe helt i toppen, men vil vel neppe så i fare for å rykke ned heller. Odd hadde problemer i fjor. Med en umotivert Svindal Larsen blir heller ikke dette noen jubelsesong. Men de lærte vel noe i motgangen i fjor? De står sammen og holder seg som vanlig omtrent midt på tabellen Tromsø får en jevnere sesong enn de siste årene og blir nok også å finne midt på tabellen ett sted. AaFK vil klare det de ikke har klart før, nemlig å redde kvalikplassen, men om det redder dem fra nedrykk, vil tiden vise. SIF har shoppet seg til opprykk. De glemmer at "gamle" spillere fort får skader og at tempoet i Tippeligaen er hakket over det de er vant til. De glemmer også at de har Stian Ohr på laget. Laget han har spilt på de siste sesongene har stort sett betydd nedrykk.

Her kan du lese hva andre supporterklubber mener:

Stormen til Aalesund

Bataljonen til Brann

Oddrane til Odd Grenland

Kjernen til Rosenborg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus