Meny

Tidenes hundre beste aprilspøker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den offisielle narredagen bør aviser og tv nærmes med ekstra stor skepsis. Men du kan trygt lese om tidenes hundre beste aprilspøker.

 Spaghetti-spøken til BBC førte til hundrevis av telefoner fra personer som ønsket å kjøpe spaghetti-trær. Spaghetti-spøken til BBC førte til hundrevis av telefoner fra personer som ønsket å kjøpe spaghetti-trær.

Første april er spøkefuglenes store dag, der aviser og media prøver å overgå hverandre i alskens tullball og skøyerstreker.

I dag har vi for eksempel lest at hunder skal DNA-registreres slik at hundebæsjen skal kunne spores til eieren for forelegg, at Oslo prøver seg på ny med OL i 2022 og at den styrtrike Chelsea-eieren Roman Abramovitsj vil kjøpe Rosenborg.

Og som om ikke det var nok, sier Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik at ukebladet har fått tak i håret til nybarberte Britney Spears. Nå utlyser han en konkurranse for å vinne storpremien.

Og før du kaster deg over telefonen for å huke tak i Britneys hårpryd understreker vi nok en gang at dette bare er tullball. Så klart.

Samtidig melder avisene om at Englands ambassade i Iran blir angrepet av rasende demonstranter med stein og fyrverkeri, og så blir vi mer usikre. Særlig morsomt er det ikke, men likevel. Hva er sant og hva er ikke sant? Det er kanskje det største problemet med denne dagen. Vi er alltid på vakt og våger ikke ta noenting for god fisk.

Og mens vi grubler over hva som er riktig og hva som er usant, kan det være nyttig å besøke den amerikanske nettsiden « Museum of Hoaxes». De har en god presentasjon over de 100 beste aprilspøkene gjennom tidene.

Her kan du lese om den britiske værmaskinen fra 1981, luktefjernsynet fra 1965 og den sveitsiske spaghettiavlingen som ble ødelagt på grunn av for tørt vær - i tillegg til 97 andre oppfinnsomme nyheter fra aprilsnarrenes historie.

Beste aprilsnarrer 1 -10
Beste aprilsnarrer 11 - 20
Beste aprilsnarrer 21 - 30
Beste aprilsnarrer 31 - 40
Beste aprilsnarrer 41 - 50 Beste aprilsnarrer 51 - 60 Beste aprilsnarrer 61 - 70 Beste aprilsnarrer 71 - 80
Beste aprilsnarrer 81 - 90
Beste aprilsnarrer 91 - 100

Tradisjonen med å narre folk april har faktisk vart i 350 år. Men selv om vi nå burde være vant med alle skøyerstrekene første april, fortsetter vi å la oss lure. Gang på gang. År etter år.

Og i dag lurer det altså nye spøker bak hver en busk.

Sikrest er det nok ikke å stole på noen ...

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus