Meny

Siktelsen mot ekskjæresten utvidet til drap

Siktelsen mot ekskjæresten utvidet til drap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot 26-åringen som har innrømmet å ha forårsaket sin ekskjærestes død, er utvidet til forsettlig drap.
Foto:
Siktelsen mot 26-åringen som har innrømmet å ha forårsaket sin ekskjærestes død, ble lørdag utvidet til forsettlig drap. Bildet er tatt da politiets etterforskere fredag kveld undersøkte huset der den 23 år gamle kvinnen ble drept i Nodeland utenfor Kristiansand. (Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Songdalen/Oslo (NTB-Øyvind Lie): Det kom fram under politiets pressekonferanse i Songdalen lørdag ettermiddag, opplyser lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen til NTB.

Tidligere var mannen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 23 år gammel kvinne ble funnet død i sitt hjem i Nodeland fredag ettermiddag.

– Han har i avhør med politiet erkjent å ha utført handlingene som førte til at fornærmede døde. Men han har foreløpig ikke erkjent straffskyld, det har ikke vært et tema ennå i avhørene, sier mannens forsvarer, Sveinung Johnsen, til NTB.

Advokaten ønsker ikke å gi detaljer om hvordan drapet skjedde, men avviser at det var rus med i bildet.

Varetekt

Mandag blir 26-åringen framstilt for varetektsfengsling.

– Jeg regner med at han ikke motsetter seg varetektsfengsling, sier Johnsen.

26-åringen og 23-åringen hadde et forhold som tok slutt i januar. Den siktede hadde besøksforbud hos kvinnen som ble funnet død i hjemmet sitt fredag ettermiddag.

– Han oppsøkte henne for å prøve å ordne opp i forholdet. Han hadde ikke til hensikt at noe slikt skulle skje, men situasjonen kom ut av kontroll, sier Johnsen.

Nå angrer 26-åringen.

– Han har det fryktelig og angrer dypt på det som har skjedd, sier advokaten.

Siktede ble pågrepet bare noen timer etter drapet fredag. Han ble pågrepet mens han gikk langs veien om lag en kilometer fra der ugjerningen skjedde.

Voldsalarm

Fordi hun hadde vært utsatt for vold tidligere, var 23-åringen utstyrt med en mobil voldsalarm. Denne ble utløst under slåsskampen. Politifolkene på vaktsentralen kunne dermed høre henne kjempe for livet.

Både den siktede og den drepte skal ha vært tilknyttet frikirken. Særlig den drepte 23-åringen skal ha vært aktiv. I tillegg til å være søndagsskoleleder, spilte hun piano på alt fra gamlehjemstilstelninger til barnehager.

Det var planlagt en minnestund for 23-åringen i Greipstad kirke lørdag ettermiddag.

Lørdag ettermiddag ble det holdt minnestund Greipstad kirke, skriver lokalavisa budstikka.com.

Et bilde av en smilende Elin Laursen, et lys og et kort hvor de som ønsket kunne skrive navnet sitt, var satt fram i kirken. Sterkt pregede venner av både den avdøde og familien tente lys. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus