Meny

«Jeg stenges ute av verden»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den transseksuelle krimforfatteren Inge Harsten som ønsket seg pass som både kvinne og mann, er skuffet over likestillingsmyndighetenes nei. - Jeg stenges ute fra 80 prosent av verden, forteller Harst

Inge Harsten nektes to pass med bilde som kvinne og mann. - Jeg stenges ute av 80 prosent av verden, mener krimforfatteren. Foto: Cassandra Studios, AmsterdamInge Harsten nektes to pass med bilde som kvinne og mann. - Jeg stenges ute av 80 prosent av verden, mener krimforfatteren. Foto: Cassandra Studios, Amsterdam

Tidligere denne uka ble det kjent at Likestillings- og diskrimineringsombud (LDO), Beate Gangsås, ikke ville forfølge Inge Harstens ønske om to pass ytterligere. I en egen kommentar til ABC Nyheter skriver den transseksuelle skribenten følgende:

«Trolig stenges jeg ute fra noe slikt som 80 prosent av verden på grunn av en passpraksis som Justisdepartementet ikke ser seg i stand til å endre», skriver Harsten, som for første gang i denne saken står frem med navn og bilde.

Til daglig bor hin i Nederland og jobber som dataspesialist. Harsten har en utstrakt reisevirksomhet og har hatt problemer i passkontrollen i flere land.

- Mitt behov for to pass har med sterkt varierende utseende å gjøre - i og med mine to fremtoninger - og pass-spørsmålet er dermed et praktisk spørsmål, har Harsten tidligere fortalt ABC Nyheter.

Erfaringene viser også at grensepassering for krimforfatteren som sprenger de tradisjonelle kjønnsgrensene, stort sett går greit innenfor Schengen-området. Men dette vil også gi problemer:

«Jeg har imidlertid de siste måneder også vært i Syria og i Tanzania, ingen av de to land er steder jeg vil ta sjansen på å dra til med pass der passbildet viser en kvinne og der det står M i felt for kjønn», skriver Harsten i sin kommentar.

Tidligere saker om Harstens pass-problemer:

Transe ber om to pass, 10.01.07

Nektes to pass, 15.01.07

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus