Meny

Supportermeninger før sesongstart

Ønsker seg en ung Ronny Johnsen

Ønsker seg en ung Ronny Johnsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-supporterne ønsker seg en ny midtstopper.- En rutinert, men fortsatt ung, taklingssterk og hurtig midtstopper hadde vært en drøm, sier Kjernen til ABC Nyheter

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeliga-lags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag tar vi for oss Rosenborgs supporterklubb, Kjernen.

Dette mener ABC Nyheter om Kjernen:

Rosenborg er kanskje den klubben i Norge som har flest supportere spredd ut over hele landet. I alle norske byer finner du en relativt stor skare med RBK-fans. Om det skyldes Kjernen vites ikke, men Rosenborg i hvert fall god støtte hvor enn i Norge de spiller.

På Lerkendal høres Kjernen klart og tydelig. Men ut i fra det som kommer fra tribunen kan man stille seg følgende spørsmål. Hvor ofte har kjernen i Kjernen medlemsmøte?. Eller er de simpelthen bare ekstremt opptatt av tradisjon? På tide å forfriske « ÆRR-BEE-KÅÅ» og «RO-SEN-BORG».

Men Kjernen skal ha for den gode støtten til laget. Til tross for at Rosenborg-laget har vært suverene i Tippeligaen de siste 10-15 årene, har Kjernen stilt trofast opp. Det er mange som oppfatter Kjernen som blaserte etter alle seriegullene, men den gleden som ble utløst på Lerkendal i siste seriekamp sesongen 2004 var et bevis på at de virkelig bryr seg om «Troillongan»

Bjørn Lyngen i supportergruppa gir deg her Kjernens synspunkter på utvalgte spørsmål fra ABC Nyheter.

1- Hvilken plassering havner dere på i år?
Vi vinner. Ikke nødvendigvis fordi vi kommer til å være så forbanna gode hele sesongen igjennom, men fordi ingen andre lag er i stand til å fremvise en stabilitet som kan true oss. Vi er det eneste laget som makter å runde 50 poeng hver sesong, og det holder i massevis i en liga hvor de fleste er opptatt av å ødelegge for hverandre.

2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?
Roar Strand. Uten tvil. Rutine, stabilitet og en djevelsk innstilling er viktige, i tillegg er han forbilde og motivator for alle de yngre spillerne. De siste par sesongene har det nesten vært litt skremmende å se hvor avhengige vi har vært av en Strand i toppslag, men med midtbanen vi nå satser på ser det svært lovende ut for arvtakerne.

3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?
Didier Konan. Det vi har sett av ham av ferdigheter vil være i absolutt toppklasse i Tippeligaen.

4 - Hven av de forsvunnede spillerne vil bli mest savnet?
Det må nesten bli Espen Johnsen, så lenge Lars Hirschfeld sliter med ryggen. Alex Lund Hansen er dessverre fortsatt ikke på et slikt nivå at han er en stødig nok backup, men vi håper han kan bli det.

5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?
En rutinert, men fortsatt ung, taklingssterk og hurtig midtstopper hadde vært en drøm, så svaret må bli en ti år yngre Ronny Johnsen. Ellers er det vanskelig å se spillere som kunne forsterket oss i nevneverdig grad.

6 - Hvem av årets trenere får først sparken?
Sitter med en mistanke av at forholdene i Bergen ikke er så idylliske som man skulle tro, og at Brann med en skjev seriestart kan komme til å hive Mjelde. Henning Berg kan komme til å lide på grunn av et svekket mannskap i Lyn. Forventningene på Åråsen står heller ikke i stil med spillerstallen, det så vi med Rösler i fjor, så Nordlie bør helst innfri hvis han har håp om å fullføre kontrakten.

7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?

Du stiller meg i ei lei knipe i og med at vi ble kvitt Molde i fjor. Bernt Hulsker er vi også kvitt, og Morten Berre har jo nesten blitt sympatisk på sine eldre dager. Da står vi vel strengt tatt igjen med bare Stian Ohr. Han er til gjengjeld milevis foran nestemann på lista.

8 - Slik tror Kjernen tabellen vil se ut ved sesongslutt:

1. Rosenborg
2. Lillestrøm
3. Brann
4. Strømsgodset
5. Vålerenga
6. Start
7. Viking
8. Stabæk
9. Tromsø
10. Lyn
11.Odd
12.Aalesund
13.Fredrikstad
14.Sandefjord

Vi vinner, forklaring under punkt 1. Lillestrøm er i ferd med å få et greit mannskap, og det er ikke all verdens stabilitet som kreves for en medalje. Brann får en god vår- eller høstsesong, det holder til bronse. Strømsgodset kommer muligens til å overraske, Fagermo er dyktig og de har henta de riktige spillerne. Laga mellom der og bunnstriden er bingo, men Sandefjord får en vrien jobb - kan selvfølgelig kjempe godt med ryggen mot veggen et år til, men særlig mye stang-inn bør de ikke basere seg på i sin andre sesong. Administrasjonen i Fredrikstad ser ut til å være asfaltert fra kragebeinet og opp - Eggen er den eneste som har fått utretta noe i den byen på år og dag. Å la Morgan ta over styringa der, kommer de til å få lide for. De har fått maksimalt ut av et tynt mannskap, og med Brenne borte kan de få mer trøbbel. Aalesund berger plassen etter to ganger 0-0 og straffer mot Bryne i kvaliken.

Her kan du lese hva andre supporterklubber mener:

Stormen til Aalesund

Bataljonen til Brann

Oddrane Til Odd Grenland

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus