Meny

Dyster påminnelse på catwalken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Designeren Neeta Lulla brukte catwalken for å sette fokus på praksisen med å abortere jentefostre i India.

FOTO: Punit Paranjpe ReutersFOTO: Punit Paranjpe Reuters

Den indiske designeren Neeta Lulla brukte catwalken sin under Mumbai Fashion Week for å sette fokus på praksisen med å abortere fostre når foreldrene vet at det er en pike i stedet for en foretrukken sønn.

Fremdeles utbredt

Selv om noen stater har vedtatt lover som gjør det ulovlig å foreta undersøkelser for å sjekke hvilket kjønn et ufødt barn har så er praksisen med forsterdrap fremdeles utbredt på landsbygda i India. Enkelte kommentatorer antyder at i noen av de fattigste delene av landet er det bare en av seks pikebarn som overlever sitt første år. De blir enten abortert bort eller drept kort tid etter fødselen, enten gjennom kvelning eller ved å bli forlatt for å dø.

Kastet glans

Tidligere Miss Universe og nå skuespillereinne, Sushmita Sen, og hennes fire år gamle adopterte datter, Renee, deltok på catwalken for å bidra til å understreke problemstillingen. Moteekspert Hilary Alexander i The Daily Telegraph skriver at Neeta Lullas kolleksjon inspirert av både Østen og Vesten, med timeglassformer og korsettdetaljer for å understreke det feminine og morsfigueren. Innslaget med Sushmita Sen og Renee var i følge Alexander en dyster påminnelse om kvinners stilling i India.

Neeta Lulla er selv mor til to og en anerkjent designer som har jobbet mye med design til Indias filmindustri, Bollywood, og også levert antrekk til Miss World-konkurransen i Bangalore.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus