Meny

- Sendte torpedo til styrtrik hesteeier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at Atle Hamre (47) sendte en beryktet torpedo til Kristiansand for å presse penger ut av millionæren Trond Willy Wilhelmsen (51).

Kristiansand (NTB): Natt til torsdag ble den 47-årige travkusken pågrepet i Sandefjord, siktet for utpressing av investor og hesteeier Wilhelmsen.

Torpedoen politiet mener at Hamre sendte av gårde for å skremme vettet av Wilhelmsen, er fra før siktet for å ha hjulpet en av de terrorsiktede etter synagogeskytingen i Oslo i fjor med våpen. Han skal ifølge VG ha fått med seg tre andre kjente kriminelle på oppdraget.

Til sammen er sju personer siktet for pengeutpressingen.

- De er siktet for en fullbyrdet utpressing av 500.000 kroner, og forsøk på utpressing av et millionbeløp, sier politiinspektør Nils Andreas Grønås i Agder politidistrikt.

Selv mener Hamre at han er blitt utsatt for et komplott. Fredag formiddag framstilles han for varetektsfengsling i Kristiansand. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus