Meny

Innfører forbud mot reklame i skolen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen fremmer fredag et forslag om et generelt forbud mot reklame i skolen.

Regjeringen med Kunnskapsminister Øystein Djupedal fremmer fredag et forslag om et generelt forbud mot reklame i skolen. Foto: Morten Holm / SCANPIXRegjeringen med Kunnskapsminister Øystein Djupedal fremmer fredag et forslag om et generelt forbud mot reklame i skolen. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Øystein Djupedal sier til NRK at reklame for eksempel i skolebøker og brusautomater med lysende reklame vil bli rammet av det nye lovverket.

- Gitt at det står en sånn maskin der så betyr dette at den må være nøytral. Den skal ikke være prangende i forhold til reklame for ett enkelt produkt. Disse maskinene har etter hvert både masse lys og farge og tiltrekker seg oppmerksomhet, så da betyr det at de må dekkes til, eller man må skaffe nøytral innpakning, sier Djupedal til NRK.

Djupedal sier imidlertid at det blir opp til den enkelte rektor å håndheve regelverket. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus