Iransk utspill i strid om britiske fanger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske regjeringen har mottatt en formell note fra Iran om de 15 fengslede britiske soldatene. Utspillet blir «grundig vurdert», sier britisk UD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iranske myndigheter har offentliggjort to brev som skal være skrevet av den kvinnelige britiske soldaten Faye Turney. I brevet oppfordrer hun den britiske regjeringen til å trekke alle sine soldater ut av Irak. (Foto: REUTERS/Kieran Doherty/ SCANPIX)Iranske myndigheter har offentliggjort to brev som skal være skrevet av den kvinnelige britiske soldaten Faye Turney. I brevet oppfordrer hun den britiske regjeringen til å trekke alle sine soldater ut av Irak. (Foto: REUTERS/Kieran Doherty/ SCANPIX)

London (NTB-AFP-Reuters): - Slike utvekslinger er alltid konfidensielle, så vi kan ikke avsløre noen detaljer. Men vi vurderer budskapet seriøst, og vil snart gi et formelt svar til den iranske regjeringen, sier en talskvinne for det britiske utenriksdepartementet fredag morgen.

Irans arrestasjon av 15 britiske marinegaster og soldater i Persiabukta sist fredag har ført til en diplomatisk krise, der Storbritannia også ønsker å engasjere internasjonale organisasjoner.

FNs sikkerhetsråd vedtok torsdag en utvannet erklæring der rådet uttrykker «dyp bekymring» over Irans fengsling av de 15 britene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I erklæringen ber Sikkerhetsrådet om en rask løsning på problemet, inkludert løslatelse av de 15 britene. Erklæringen krever også at Iran lar britiske diplomater besøke fangene.

Russland motsatte seg en erklæring med klarere språkbruk. Også andre land vegret seg mot klart å ta parti for den ene siden i konflikten. (©NTB)