Meny

Riise slått konkurs for «småbeløp»

Riise slått konkurs for «småbeløp»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riise er erklært konkurs i byretten i Liverpool, skriver britiske aviser. Landslagsbacken tjener 20-25 millioner i året, men ble slått konkurs for en regning på under 1,2 millioner kroner.
Foto:
Lise Åserud / SCANPIX
Kjennelsen betyr blant annet at Riise (26) nektes nye kredittkort i England i ett år. Konkursen skal avklare hva Riise eier og hvor stor gjeld han har.

- Dette høres mer dramatisk ut enn det er. Det jobbes med å ordne opp i dette nå, sier Riises norske advokat Ronny Lund til VG.

Det er en av landslagsbackens mange kreditorer i England som begjærte Riise konkurs. Ifølge gårsdagens utgave av lokalavisen Liverpool Echo skal beløpet være på under 1,2 millioner kroner, og er knyttet til gjelden til Riises tidligere agent og manager, Einar Baardsen. Det er et engelsk advokatfirma som har fremmet kravet.

Ifølge The Independent er kravet mot nordmannen på 820.000 kroner, og konkurskjennelsen i Liverpool County Court gjelder for ett år.

VG skriver at Riise er oppført med «yrke ukjent» i kjennelsen. ABC Nyheter har tidligere skrevet at John Arne Riise og Riise Invest AS krever totalt 37,8 millioner av Baardsens konkursbo, og at Liverpool-spillerens aksjeselskap står med 17,8 millioner i gjeld.

I midten av februar avdekket ABC Nyheter at Riise sliter med å betale regningene til aksjeselskapet og at han har pådratt seg betalingsanmerkninger. Liverpool-forsvareren har dessuten skyldt gamleklubben Aalesund penger siden 1999.

Da ABC Nyheter sjekket 26-åringens betalingsanmerkninger fredag morgen, viser det seg at han har gjort opp kravet fra inkassoselskapet Lindorff fra 18. oktober i fjor. Kravet, som var rettet mot ham personlig, var på 573.953 kroner og kom fra Santander Consumer Bank/Elcon Bil. Riise Invest AS har derimot en ubetalt regning på 5,9 millioner kroner fra Nordea. Den betalingsanmerkningen stammer fra 4. august 2005.

Oppdatert med Liverpool Echos sak fra i går, dagens sak i The Independent og ny informasjon om John Arne Riises gjeldssituasjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus