Meny

Lyttelua 4

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To butikksjefer i Platekompaniet og musikkansvarlig i ABC Nyheter har trukket Lyttelua godt ned over ørene. Her er resultatet av ukas lytting.

Lyttelua består av følgende musikknerder: Øyvind Moen: Butikksjef Platekompaniet Sandvika. Fredrik Tingstad: Butikksjef Platekompaniet Stortinget. Espen A. Amundsen: Musikkansvarlig ABC Nyheter

Øyvind:


J Dilla - «Ruff Draft»

Sjelfull hip hop en trenger ei god lyttelue for å fullt utbytte av, men som også fungerer godt i andre sammenhenger. Mesterlige beats som ikke slutter å overraske. En plate som er lett å like og vanskelig å bli lei. Sjelden vare, men så kom det også fra en sjeldent talentfull kar på toppen av karrieren. Fire år etter at den første gang ble gitt ut, er «Ruff Draft» tilgjengelig på CD for oss som ikke alltid klarer å følge med i svingene.

She's Spanish, I'm American - «She's Spanish, I'm American»

Prosjektet til Josh Rouse og dama viser at den evig underkjente låtskriveren ikke har mistet teften. Fem fine låter på denne EP'en som har vært tilgjengelig på iTunes i en evighet, men som nå kan kjøpes for en billig penge i en god platebutikk nær deg. Kjøp samtidig med deg minst tre andre plater med Josh Rouse og pass godt på dem; det finnes ikke mange som han nå om dagen.

Warren Zevon - «Excitable Boy»

Jeg trodde ærlig talt ikke det var mulig å høre så mye på en plate etter så lang tid. «Excitable Boy» har stått i hylla nesten siden den kom ut (og jeg ble født), men med denne ukens relansering gjorde den comeback under lyttelua - og ble der. Tre-fire daglige doser har det blitt denne uka. Anmeldelse av denne og de to andre nylig reutgitte Zevon-platene finner du her.

Plainsong - «In Search Of Amelia Earhart»

Iain Matthews dannet Plainsong i 1972 etter å ha forlatt Fairport Convention og Matthews' Southern Comfort. Kort tid etter kom dette albumet som forener britisk folkemusikk og amerikansk vestkystlig countryrock med stort hell, om ikke kommersielt. Verden var kanskje ikke klar for et konseptalbum om den kvinnelige flygerlegenden? Obskure coverlåter og eget materiale flettes sammen til en durabelig glemt skatt som kan minne om mye av det også Gene Clark bedrev for lukkede ører på denne tida.

Catherine Howe - «What A Beautiful Place»

I den vidunderlige Numero-serien kom denne plata for et par måneder siden, og selvsagt er det igjen snakk om både lost treasure og vinyl fra søttitallet. Musikken kan beskrives som symfonisk britisk folk med tendenser mot jazz og har en merkbar beroligende effekt ved fylleangst.

Fredrik:


Finlay Brown - «Seperated By The Sea»

Referansene er helt riktige her: David Crosby, Bert Jansch og Nick Drake. Men Finlay mangler den tekniske briljansen, originalitet og ikke minst mystikken til disse. Finlay synger forsiktig, fint, enkelt og banalt om verdens urettferdighet, om livet på landet og dets fortreffelighet, om de «falske» folka i storbyen og selvfølgelig kjærligheten. Derav tittelen. Platen er visstnok et musikalsk forsøk på vinne tilbake sin danske kjærlighet. I all hovedsak byr «Seperated By The Sea» på gitardrevet, akustisk pludring, men dette brytes heldigvis opp enkelte ganger med forsiktig bruk av strykere og perkusjon, en obo, taktfull bruk av steelgitar og varsomme vokalharmonier. Og det finnes absolutt høydepunkter her: På både «The Lonliness I Fear», og «Paperman» nærmer Finlay seg de gamle mesterne. Og når tempoet settes opp på «Losing The Will to Survive» blir dette et betimelig avbrekk fra dette stillestående melodramaet. Og nesten helt til slutt kommer jammen meg et tilløp til et freak-anthem: «Don't You Know I Love You» - sju strake minutter med både et festivalvennlig refreng, dronete sitarbruk og eksotisk banjoklimpring.

Ben Westbeech - «Welcome To The Best Years Of Your Life»

Platesamler, DJ og musikkelsker Gilles Peterson fortsetter sitt livslange prosjekt: Jakten på «the perfect beat». Dette innbefatter selvfølgelig også oppstarten av et eget plateselskap. Brownswood Recordings så dagens lys i fjor og ble godt introdusert med samleren «Brownswood Bubblers». Den innholdt flere spennende bidrag fra den engelske kontemporære soulscenen. Et av sporene var Ben Weestbeech' «Nothing Else» - en opprømt og lett soulsnutt som utpekte seg. Den er også å finne på Bens debut, selvfølgelig utgitt på Petersons «Brownswood»-etikett. Dette er positiv og vårblid musikk som forsøker å forene hvit soul, pop, jazz og elektronikk. Det må innvendes at «Welcome....» kanskje er i lengste og jevneste laget, og all den musikalske variasjon som vi hadde blitt lovet i forhåndsomtalen uteblir. Men faen heller, dette er pirk, og jeg tror fort at dette kan bli en favoritt når parklivsesongen setter inn for alvor om et par måneder.

CocoRoise - «The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn»

Denne må jeg komme tilbake til, gitt. Er det et mesterverk? Er det bare tull? Er det begge deler? Etter første gjennomlytt er det klart at søstrene Bianca og Sierra Cascady har laget både et høyst originalt popalbum, og en ambisiøs sangsyklus som henter inspirasjon fra klassisk musikk og annen «kunst». CocoRoises tredje album kommer 10. april. Følg med.

Puma - «Isolationism»

Og her er årets påskekrim. Svært skummel, nervepirrende og krevende improvisert jazz fra ny norsk trio på ny og norsk jazzetikett (Bolage). Opplev dette beistet i levende live på Belleville 17. april.

Diverse artister - «New York Latin Hustle»

Soul Jazz Records har siden nittitallet levert en rekke samleplater med ,eh, soul, jazz, reggae, postpunk og musikk midt i mellom alt dette, dog med mer og mer ujevn kvalitet de senere årene. Denne, som fokuserer på latinsk jazz, funk, boogaloo og disko fra New York fra sent sekstitall og tidlig syttitall, er noe uryddig sammensatt, og dessuten altfor lang. Hvor mye kubjelle kan du klare du, lissom. Men enkelte «nuggets» er jo her: Nature Zones «Porcupine» er nesten rørende enkel og minimalistisk disko, i Ray Barrettos «Abidjan» hører jeg afrikanske avtrykk i den ledige jazzen. Og «Dancin' and Prancin» av Candido er stupid og genial musikalsk nonsens jeg lett lar meg sjarmere av.

Espen:


The Holloways: «So This Is Great Britain?»

Mange vil hevde at det for tiden spys ut i overkant mange britiske band som lager punkete pop'n'rock. Som for eksempel The Fratellis, The View og Little Man Tate. Jeg derimot tar imot med åpne armer. The View er så langt blant årets beste utgivelser i mitt anglesaksiske hode. «So This Is Great Britain? føyer seg inn i rekken av album forhatte NME og jeg digger. «Two Left Feet», Re-invent Myself», «Most Lonely Face» og «Diamonds and Pearls» er låter selv Sinnataggen må smile av.

Son Volt: «The Search»

Jay Farrar, som sammen med Jeff Tweedy (Wilco) styrte skuta i etter hvert legendariske Uncle Tupelo, viser styrke på Son Volts nye album. Og det var på tide. For mens den gamle kompisen Tweedy skyter fra hofta hver gang, har Farrar hatt en lei tendens til å virre rundt i et heller kjedelig landskap. Låta «The Pictures», utstyrt med fete blåsere, må være en av Son Volts beste låter noensinne og får meg til å tenke på Van Morrisons fantastiske «Bright Side Of The Road». «Beacon Sou»l høres ut som tidlig R.E.M og «Highways And Cigarettes gjør meg røyksugen. «The Search er et ujevnt, men bra album.

Sällskapet: «Sällskapet»

Thåström kjører hardt og gir fullstendig pokker i kommersielle hensyn. Er du blodfan vil du selvfølgelig digge denne musikalske reisen som kan beskrives som industri-indie skapt i folketomme gater og nedlagte industribygninger. Skikkelig Pompel & Pilt musikk. Nina Ramsby bidrar med vakker vokal på en av låtene. I salg fra mandag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:43 Mikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38 Streikerammede kan ha krav på erstatning07:21 Tidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58 Sri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57 Xi vil dempe silkevei-bekymringer06:48 Titusener blir rammet av pilotstreik i SAS06:37 Zuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31 Offiser tilstår drap på sju kvinner og jenter på Kypros06:00 Kriminelle gjenger fester grepet i rohingya-leire i Bangladesh06:00 Ny tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57 Dette skjer i dag05:47 SAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43 Frykt for nye angrep på Sri Lanka05:30 Dette skjedde i natt05:30 Grønn bølge i Belgia05:22 Enighet i journalistoppgjøret05:00 Nå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00 Vox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41 Srilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18 Brannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43 Australia vil avlive to millioner katter – bruker giftige pølser03:08 CNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58 Moské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43 Svenske SAS-piloter tas ut i streik02:04 33 døde etter jordskred i Colombia01:55 Putin takket ja til å komme på gjenvisitt til Nord-Korea01:26 DNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20 Brann på skole i Mo i Rana slukket00:48 Russisk selskap tar over Syrias største havn00:08 Politimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31 Amazon doblet overskuddet23:11 Resett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40 Ny syklon har nådd Mosambik22:27 Gule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21 – Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46 Far brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14 SAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13 FN-utsending møtte Assange i fengselet20:55 SAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38 Haltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08 Giske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46 Salah på galla i New York19:25 Protestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24 20 millioner mer til sikring av kirker19:21 Matprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47 – Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24 Ingebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21 SAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00 Familien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36 Norges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19 Enighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18 Stebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07 Selbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43 Atomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38 Hjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34 Kvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28 Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11 Tyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33 – Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25 Flere branner herjer fortsatt i Sverige15:18 Edvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15 Politiet vil åpne grav14:59 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58 Nicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34 Keiserpingviner rammet av mangel på is14:17 Nesten alle eldre bruker internett14:08 Giske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56 OECD slår alarm om roboter13:52 Bankene varsler kraftig renteøkning13:50 Skavik tar over etter Mitter13:48 Storavis: – Ødegaard ikke til salgs13:35 Mann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23 Færre asylsøknader innvilget i EU13:22 Israel ber borgere forlate Sri Lanka13:21 Russland og Kina med felles marineøvelse13:11 Kallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10 Klimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09 Paret som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58 – NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23 Barn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10 Aksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09 Russland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07 Bjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31 Biden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28 Færre vil bli lærer og sykepleier11:00 Ny syklon på vei mot Mosambik10:53 Ny prisrekord for bensin i Norge10:34 Se bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33 Årets lag i Premier League10:17 Guardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58 Rask varsling kan redde liv på sjøen09:45 – Planetens helse står på spill09:25 Toro tilbakekaller seks ferdigretter09:22 Færre ser TV og leser papiraviser08:48 Norwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38 Uheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59 Schjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58 Norwegian-smell på 2 milliarder07:56 United i sin verste form på 57 år
Siste nytt
07:43SportMikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38NorgeStreikerammede kan ha krav på erstatning07:21SportTidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58VerdenSri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57VerdenXi vil dempe silkevei-bekymringer06:48ReiseTitusener blir rammet av pilotstreik i SAS06:37SportZuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31VerdenOffiser tilstår drap på sju kvinner og jenter på Kypros06:00VerdenKriminelle gjenger fester grepet i rohingya-leire i Bangladesh06:00SportNy tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57NorgeDette skjer i dag05:47NorgeSAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43VerdenFrykt for nye angrep på Sri Lanka05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenGrønn bølge i Belgia05:22NorgeEnighet i journalistoppgjøret05:00NorgeNå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00VerdenVox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41VerdenSrilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18NorgeBrannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43VerdenAustralia vil avlive to millioner katter – bruker giftige pølser03:08VerdenCNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58NorgeMoské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43NorgeSvenske SAS-piloter tas ut i streik02:04Verden33 døde etter jordskred i Colombia01:55VerdenPutin takket ja til å komme på gjenvisitt til Nord-Korea01:26NorgeDNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20NorgeBrann på skole i Mo i Rana slukket00:48VerdenRussisk selskap tar over Syrias største havn00:08VerdenPolitimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31VerdenAmazon doblet overskuddet23:11NorgeResett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40VerdenNy syklon har nådd Mosambik22:27PolitikkGule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21Verden– Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46NorgeFar brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14ReisenyheterSAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13VerdenFN-utsending møtte Assange i fengselet20:55ReisenyheterSAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38PolitikkHaltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08PolitikkGiske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46SportSalah på galla i New York19:25MotorProtestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24Politikk20 millioner mer til sikring av kirker19:21NorgeMatprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47Sport– Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24SportIngebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21ReisenyheterSAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00NorgeFamilien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36NorgeNorges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19PrivatøkonomiEnighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18NorgeStebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07PolitikkSelbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43TeknologiAtomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38Helse og livsstilHjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34Helse og livsstilKvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28NorgeLastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11VerdenTyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33Norge– Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25VerdenFlere branner herjer fortsatt i Sverige15:18SportEdvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15NorgePolitiet vil åpne grav14:59VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58SportNicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34VerdenKeiserpingviner rammet av mangel på is14:17KulturNesten alle eldre bruker internett14:08PolitikkGiske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56PengerOECD slår alarm om roboter13:52PengerBankene varsler kraftig renteøkning13:50SportSkavik tar over etter Mitter13:48SportStoravis: – Ødegaard ikke til salgs13:35NorgeMann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23VerdenFærre asylsøknader innvilget i EU13:22VerdenIsrael ber borgere forlate Sri Lanka13:21VerdenRussland og Kina med felles marineøvelse13:11PolitikkKallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10PengerKlimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09NorgeParet som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58Kultur– NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23PolitikkBarn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10PengerAksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09VerdenRussland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07SportBjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31PolitikkBiden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28NorgeFærre vil bli lærer og sykepleier11:00VerdenNy syklon på vei mot Mosambik10:53MotorNy prisrekord for bensin i Norge10:34VerdenSe bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33SportÅrets lag i Premier League10:17SportGuardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58MotorRask varsling kan redde liv på sjøen09:45Verden– Planetens helse står på spill09:25Helse og livsstilToro tilbakekaller seks ferdigretter09:22KulturFærre ser TV og leser papiraviser08:48ReiseNorwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38NorgeUheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59PolitikkSchjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58PengerNorwegian-smell på 2 milliarder07:56SportUnited i sin verste form på 57 år
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus