Meny

Hamre mener seg utsatt for et komplott

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Travkusk Atle Hamre mener han er utsatt for et komplott etter at han ble arrestert i Sandefjord torsdag, siktet for utpressing.

Travkusk Atle Hamre ble torsdag arrestert i Sandefjord, siktet for utpressing. Den kjente travkusken ble i desember 2002 dømt til fem års fengsel for å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for 28 millioner kroner på 1990-tallet. Foto: Knut FjeTravkusk Atle Hamre ble torsdag arrestert i Sandefjord, siktet for utpressing. Den kjente travkusken ble i desember 2002 dømt til fem års fengsel for å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for 28 millioner kroner på 1990-tallet. Foto: Knut Fje

Sandefjord (NTB): – Jeg har blitt utsatt for et komplott. Jeg er misbrukt og utnyttet av folk som ønsker å skade meg for selv å slippe unna, sier Atle Hamre til NTB gjennom sin advokat Jonny Sveen.

Travmiljøet
Politiinspektør Nils Andreas Grønås i Agder politidistrikt er tilbakeholden med opplysninger i saken.

– Mitt utgangspunkt er at jeg ikke vil gå inn på identiteten til de pågrepne. Det er fem som er pågrepet i saken, hvorav én eller flere har tilknytning til travmiljøet. Samtlige er siktet, sier han til NTB.

Atle Hamre ble i desember 2002 dømt til fem års fengsel for å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for 28 millioner kroner på 1990-tallet.


Avhøres
Politiet vil ikke kommentere om det er en anmeldelse som ligger til grunn for pågripelsene. Først fredag blir det avgjort om de fem skal framstilles for varetektsfengsling.

– Vi avhører de pågrepne. Det vil bli gjort en løpende vurdering om de skal framstilles for varetekt. Spørsmålet er hva som kommer fram i avhør og den videre etterforskningen, sier Grønås.

– Det er en alvorlig sak. Vi har jobbet med den i en ukes tid, sier Grønås til NTB.De straffbare forholdene skal ha skjedd i Kristiansand. Politiet ønsker ikke å gå ut med navn på hvem som forsvarer de siktede.

– Ja, vi bruker en del ressurser på saken. Flere politidistrikt er involvert i saken, sier Grønås. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus