Meny

- Grønn te kan holde HIV i sjakk

- Grønn te kan holde HIV i sjakk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å drikke grønn te kan hjelpe i kampen mot HIV, antyder ny forskning.

Amerikanske og britiske forskere har funnet ut at en bestanddel i grønn te, epigallocatechin gallate (EGCG), hindrer HIV fra å binde seg til cellene i immunsystemet, melder BBC.

Forskning viser at når EGCC har bundet seg til cellene, kan ikke HIV-viruset utvikle seg som vanlig. Men ifølge eksperter er det for tidlig å trekke sikre konklusjoner om dette.

- Ingen kur

- Vår forskning viser at det å drikke grønn te både kan redusere sjansene for å bli smittet av HIV og bremse utviklingen av HIV, sier professor Mike Williamson fra University og Sheffield ifølge BBC.

Forskeren legger til at grønn te ikke er noen kur mot HIV, og heller ingen trygg måte å unngå smitte, men foreslår at drikken kan brukes sammen med konvensjonell HIV-medisin for å øke livskvaliteten til de som er smittet.

- Videre forskning er i gang for å slå fast hvor stor effekt som kan ventes av ulike mengder med grønn te, sier han.

- Må testes på dyr

Redaktør for nettsiden Aidsmap, Keith Alcom, mener man ikke kan fastslå drikkens potensial i HIV-sammenheng ved å gjøre forsøk i prøverør, og han etterlyser derfor prøver på dyr.

- Mange stoffer har vist evne til å stoppe HIV-infeksjon i prøverør, men så vist seg å ha liten eller ingen effekt i virkeligheten, så jeg tror det er en lang vei å gå før noen kan regne med at grønn te skal beskytte mot HIV-smitte, sier han.

Studien ble publisert i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Tidligere forskning har vist at grønn te har positiv effekt på en rekke ulike sykdomstilstander – blant annet kreft, Alzheimers og hjerteproblemer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus