Meny

Persson skylder på klippingen

Persson skylder på klippingen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere svenske statsministeren, Göran Persson, mener klippingen av TV-dokumentaren om ham «nesten utelukkende løftet fram det negative om andre personer».
Foto: Scanpix

 

 

I sin første reaksjon på den omstridte og mye diskuterte dokumentaren «Ordförande Persson», som ble vist på svensk TV nylig, beklager den avgåtte statsministeren klippingen og «medienes snuttifisering av politikken».

I dokumentaren kommer Göran Persson blant annet med en lang rekke utfall og mindre pene beskrivelser av både politiske motstandere og partifeller.

- Jeg beklager at flere av de resonnementene jeg har ført om ulike personers styrker og svakheter, nesten utelukkende er klippet på en slik måte at bare det negative kommer fram, skriver Persson i sin kommentar i Svenska Dagbladet torsdag.

Sveriges Televisions programdirektør Jan Axelsson avviser overfor nyhetsbyrået TT kritikken fra Socialdemokraternas eks-partileder. Han viser til at de fire timelange dokumentarprogrammene inneholder «en blanding av synspunkter for og mot og en blanding av personspørsmål og klassiske saksspørsmål».EttermæleFlere politiske analytikere mener dokumentaren har skadet Perssons ettermæle, men det er ikke hovedpersonen selv enig i.

- Noen har sagt at dette ikke er bra for mitt ettermæle. Men det var ikke for mitt ettermæles skyld at jeg stilte opp på disse intervjuene - det var for å etterlate meg viktige puslebrikker til hvorfor Sverige har utviklet seg slik landet har gjort i løpet av disse årene, skriver Persson.

- Mitt ettermæle skapes ikke i en TV-dokumentar, fremholder Persson, som tror historien vil dømme ham ut fra de resultatene han oppnådde i løpet av sine vel ti år som regjeringssjef.Göran Persson skriver nå bok om sin tid på toppen av svensk politikk.

- Der kommer flere av de politiske resonnementene til å komme til uttrykk, fastslår han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus