Meny

Lover deg godt påskevær

Lover deg godt påskevær

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene kan bortimot garantere flott vær i store deler av påsken. Kreftforeningen advarer mot for mye sol på hvit vinterhud.

Foto: Scanpix
Meterologenes spådommer lover godt for påsken, som starter om en uke. Her nyter en ung skigåer påskesolen i Tromsø i fjor.

(NTB-Pål Mathisen):

Det betyr skarpe solstråler for en fortsatt vinterlig hud, og Kreftforeningen går ut med en klar oppfordring til påsketuristene om å beskytte seg mot UV-stråling.

- Nyt sola, sjekk UV-varselet for ditt område og bruk solbeskyttelse deretter, er den konsise meldingen fra Kreftforeningen.

Bruk solkrem og solbriller etter værforholdene og beskytt huden mot UV-strålingen, er velmente råd. I år kommer påsken forholdsvis tidlig, og det betyr at UV-strålingen i Sør-Norge er moderat, og i Nord relativt lav, men likevel advares det mot den skarpe sola.

Meteorologene vil følge UV-strålingen med argusøyne i påsken og komme med UV-indeksen fortløpende. Den varierer med skydekke og snødekke, og er veldig variabel i tiden framover. Ifølge meteorologisk institutt vil påskeværet bli svært bra i første del av påskeuka, og det er godt nytt for dem som kommer til å tilbringe tiden på hytta i fjellet eller på landsted ved sjøen.

I store deler av Sør-Norge blir det mye fint vær. Østlandet og områder lengst sør får det beste været i hele påskeperioden. Strålende vær er varselet til og med helgen, men noe mer variert til uken, men sannsynligvis oppholdsvær.

- Trøndelag og Vestlandet får noe rufsete vær fra mandag og fram til neste helg. Økende vind og en god del nedbør, spesielt på Nord-Vestlandet, er slik varselet ser ut for øyeblikket, sier vakthavende meteorolog, Øyvind Johnsen, ved Meteorologisk institutt.

I første del av på påsken vil det for Nord-Norges del bli ganske mye vind med kuling langs kysten. Det kan også bli en del nedbør i Nordland. Siste del av påsken blir bedre i den nordlige landsdelen, men fortsatt går varselet ut på en god del vind. Fra skjærtorsdag og utover vil det bli sol og bedre vær. (©NTB)

SJEKK HVORDAN VÆRET ER OG BLIR DER DU BOR HER

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus