Meny

Supportermeninger før seriestart:

- Jarstein bør stå for Norge

- Jarstein bør stå for Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Til tross for sin unge alder er han en etablert spiller i Tippeligaen. Jeg mener han bør stå for Norge, helt uavhengig av at han spiller i Odd. Han er landets beste keeper, sier lederen av Oddrane t

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med-og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeliga-lags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag har turen kommet til Odds supporterklubb Oddrane.

Dette mener ABC Nyheter om Oddrane:

Det begynner å bli lenge siden Oddrane bestod av en håndfull tenåringer, hvor det tyngste skytset de klarte å rette mot motstanderne var en pekefinger i retning høyrebacken, til tonene av et svakt, takfast «5èrn er dårlig».

Ryktene skal også ha det til at Anders Krystad, leder av Vålerengas tidligere beryktede supportergruppe Apeberget, tilbød Oddrane opplæring i hvordan å psyke ut motstanderen mest mulig. Etter å ha fulgt Odd- Vålerenga i Skien for noen år siden, syntes Krystad rett og slett synd på spillere og publikum på gamle Falkum Stadion. Det endte med en helaften i klubblokalene til Odd. På timeplanen stod supporterkulturens ABC.

I dag har Odd Grenland et lite, men trofast publikum. Antall tilskuere på kampene i Skien varierer, men Oddrane stiller alltid sterkt opp for hvitkleddde Skiens-guttene.

Supporter-gruppa i Skien vokser seg stadig større. Nå gjenstår det bare å se om Oddrane klarer å ta med seg den gode stemningen som preger Mets, byens sportsbar, før kampene, opp til den nye stadion når kampen om viktige poeng skal utkjempes.

For at den gamle Odd-pila igjen skal peke oppover, må Oddrane vise seg fra sin beste side. Det er Arne Sandstø, Gaute Larsen og resten av klubben avhengige av om fjorårsbedriften ikke skal gjentas. En poengrik vår ble erstattet med total kollaps og kvalik-plass i Tippeligaen. Mot Bryne berget laget riktignok plassen med klar margin, men det hele var svært unødvendig. Da serien i fjor tok sommerferie lå laget trygt plassert på en 4. plass, og klubben drømte om medalje.

Sjelden har et lag klappet mer sammen enn det Odd Grenland gjorde i fjor.

Oddrane kan være faktoren som gjør at det ikke skjer igjen i år.

Bent Ole Kaldhusæter, leder av supportergruppa Oddrane, gir deg her Oddranes synspunkter på utvalgte spørsmål fra ABC Nyheter.

1- Hvilken plassering havner dere på i år?

- 3.plass. Forsvaret og midtbanen har begynt å sette seg og fått spilt seg inn over en lang periode. I år har vi også fått den spissen vi har savnet.


2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?

- Det blir keeper Rune Almenning Jarstein. Til tross for sin unge alder er han en etablert spiller i Tippeligaen. Jeg mener han bør stå for Norge, helt uavhengig av at han spiller i Odd. Han er landets beste keeper.


3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?

- Zbynek Pospech. Han viser at han har en god touch på ballen. En god spiss kan gi rom for andre spillere på laget, som for eksempel Dale og de Ornelas. Så gjenstår det å se om han også er den målscoreren vi sårt savnet i fjor.


4 - Hvem av de forsvunnede spillerne vil bli mest savnet?

- Fotball er et lagspill. Alle kan erstattes.


5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?

- Daniel Nannskog. Det er alltid viktig med flere alternativ fremover på banen. Vi er gode nok bakover, og en spiller som Nannskog vet hvor målet står. Tilsammen hadde det blitt dynamitt.


6 - Hvem av årets trener får først sparken?

- Petter Myhre i Vålerenga. Egentlig vanskelig å si hvem som ryker først. Men det kreves mye i Vålerenga. Ut i fra det jeg vet er det ikke så stor takhøyde på Ullevaal. Men det er ikke noe artig at trenere får sparken. Vi får håpe det blir færre i år enn i fjor.


7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?

- Jan Derek Sørensen. En spiller som tiltrekker seg motstandernes supportere i negativ retning. Mangler blant annet totalt karisma. Vi kunne sagt flere spillere, men valget falt på «Derek»


8 - Slik tror Oddrane tabellen ser ut ved sesongslutt.

Brann

Rosenborg

Odd Grenland

Viking

Lillestrøm

Lyn

Vålerenga

Stabæk

Tromsø

Strømsgodset

Start

Sandefjord

Aalesund

Fredrikstad

Brann er sultne på gull og jeg tror de klarer det i år. Supporterne blir viktige for klubben. De støtter alltid opp om laget, uansett hvordan det går. Det er klart for seriegull til Bergen.

Ned går Aalesund og Fredrikstad.

Fredrikstad fordi de rett og slett ikke har god nok stall til å overleve i Tippeligaen.

I Aalesund har det vært mye bråk rundt Dedè. Det kan virke negtivt inn på klubben. Det virker som om veldig masse negative ting foregår utenfor banen i Aalesund. Det vil ta mye av energien bort fra spillerne. Det ender med retur en divisjon ned.

Her kan du lese hva andre supporterklubber mener:

Stormen fra Aalesund

Bataljonen fra Brann

Følg med i morgen. Da presenterer vi en ny supporterklubb.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus