Meny

Britisk politi etterforsker norsk Jackass-stunt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nordmann har stått på ski ned Englands lengste rulletrapp og filmet det hele. Britisk politi undersøker saken.

På YouTube ligger det ute en video med en nordmann som har stått ned rulletrappen på Angel tube station i London. Trappen er rundt 60 meter lang og har en stigning på omtrent 27,5 meter. Nordmannen hadde et kamera festet til hodet for å ta opp stuntet.

På YouTube kalles den «Norwegian skies down London underground escalator», og stuntet har fått stor oppmerksomhet i engelske medier de siste dagene.

«Skituren» er imidlertid ikke blitt like godt mottatt av britiske myndigheter.

En talsmann for London Underground sier til ABC Nyheter at dette er en farlig, dum og uansvarlig handling som kunne ha resultert i alvorlige skader eller dødsfall, «ikke bare for den som utførte stuntet, men også på andre passasjerer». Undergrunnen sier de kommer til å kreve at politiet tar affære overfor folk som foretar liknende handlinger på undergrunnen.

En talsmann for British Transport Police sier til ABC Nyheter at de er i ferd med å undersøke saken.

- Vi ser på den, men det er vanskelig å vite når denne videoen er tatt opp. Det kan være i forrige uke eller for flere måneder siden, sier han.

Han vil ikke svare ABC Nyheter på om noe er blitt fanget opp av overvåkningskameraene som det er blitt mange av på den britiske undergrunnen. Det britiske transportpolitiet bekrefter at de har merket seg produsenten som har stått frem i mediene.

John Spelman, produsent av fristilski-filmen «Mind the Gap», bekrefter overfor The Guardian at det er en nordmann som har gjennomført stuntet. Han skal være en kar i 20-årene ved navn Arild som blir omtalt som en «gal halv-kommunist» som skal være en legende i det norske fristilmiljøet.

Ifølge Spelman ble stuntet utført en søndag klokken halv tolv om kvelden da det var få folk på undergrunnen. Likevel kan man tydelig se passasjerer som står i bunnen av rulletrappen etter at stuntet er utført. Produsenten hevder at politiet applauderer slike offentlige skistunts i Norge.

- Å stå på ski nedover fjellsider er veldig gammeldags. Folk vil se gærne filmer med personer som gjør stunts i urbane strøk.

Se filmen ved å klikke på bildet under.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus