Åpen for alle - alltid

Giske vil forby nettspill

Giske vil forby nettspill
Giske vil forby nettspill
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inspirert av en nederlandsk lov vurderer kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) et forbud mot betaling over landegrensene for internettspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix/Morten Holm
Kulturminister Trond Giske åpnet torsdag et seminar om pengespill på internett på Hotell Bristol i Oslo.

(Trygve Mellvang-Berg, NTB):

- Dette er et uregulert marked, fordi serverne ligger i andre land. Nå ser vi at en del land innfører reguleringer på blant annet betalinger over landegrensene, og det er en ting vi også vurderer å gjøre, sier Giske til NTB.

Giske åpnet torsdag et internasjonalt seminar om internettspill i Oslo, med gjester fra tolv vestlige land. Representantene fra Nederland hadde med seg en fersk lovtekst der essensen er å forby bankenes transaksjoner over landegrensene i forbindelse med nettspill.

Giske lar seg villig inspirere av nederlenderne.

- Det er i hvert fall en måte å regulere på, at man ikke kan ha transaksjoner over landegrensene til spill, sier Giske, som påpeker at det allerede i dag er slått fast i straffeloven at det er forbudt å spille på kreditt.

- Vi ser på om dette er noe vi kan utvide, for hvis ikke er egentlig vår spilleregulering helt gjennomhullet. Da er det jo bare å etablere servere i andre land og tilby spill over hele Norge, sier statsråden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giske har planer om å få sendt ut et høringsnotat allerede i vår, etter å ha innhentet erfaringer og informasjon om andre lands reguleringer.

- Blant annet må vi se på det internasjonale avtalene som vi er bundet av. Men vi vet at Nederland har begynt med dette og andre land er også et godt stykke på vei. Så får vi se hva vi kan bruke i Norge, sier Giske. (©NTB)