Forbrukerombudet forbyr sexreklame på SMS

Forbrukerombudet forbyr sexreklame på SMS
Forbrukerombudet forbyr sexreklame på SMS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbrukerombudet har lagt ned forbudsvedtak mot Robert Lund, som via sine selskaper har sendt ut uønsket sexreklame på SMS til både voksne og barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix

- Dette er i utgangspunktet ulovlig etter markedsføringsloven. Ekstra ille er det at mange av dem som har mottatt denne reklamen på mobiltelefonene sine har vært barn, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Flere av klagene Forbrukerombudet har mottatt, dreier seg om barn som har fått sexreklame på telefonene.

- Barn er en sårbar gruppe som trenger beskyttelse. Når det i tillegg dreier seg om upassende reklame som dette, er det på sin plass å gjøre de lovgivende myndighetene oppmerksomme på hva slags reklame barn utsettes for, sier Thon.

- Robert Lunds selskaper, blant annet Telecom Norway AS, har ved flere anledninger sendt ut uønsket SMS-reklame for sex-chat og pornofilmer til forbrukere, skriver ombudet på sin nettside.

Og fortsetter:

- Ved å holde Lund personlig ansvarlig for utsendelsene, sender Forbrukerombudet en klar og tydelig beskjed om at slik ulovlig virksomhet fra et eller flere av Lunds selskaper vil bli slått ned på dersom det skjer igjen.

Forbrukerombudet varsler tvangsgebyr på 100.000 kroner dersom Lund eller noen av hans selskaper sender ut uønsket sex-reklame på SMS igjen.

Les hele forbudsvedtaket her.