50.000 uten arbeid i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeids- og velferdsdirektoratet har nå registrert 49.900 personer som ikke har arbeid. Det tilsvarer 2,1 prosent av arbeidsstyrken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den registrerte ledigheten sank med 1.500 personer i mars, justert for vanlige sesongsvingninger, viser tall fra Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV).

Med en ledighet på 2,1 prosent, er den nå 29 prosent lavere enn den var på samme tidspunkt i fjor, da 20.100 flere personer var uten jobb.

- Arbeidsledigheten fortsetter å gå ned og etterspørselen etter arbeidskraft er svært høy. Vi ser nå en stigende mangel på arbeidskraft innen flere yrker, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

I samme periode økte antall registrerte stillinger hos NAV med 29.200, eller 30 prosent. Det har vært stor vekst i ledige stillinger i yrker som førskolelærere, lagermedarbeidere, tømrere, systemutviklere, programmerere og sivilingeniører.

Rogaland har landets laveste arbeidsledighet med 1,4 prosent. I Akershus og Oppland er 1,5 prosent uten jobb. Høyest arbeidsledighet har Finnmark, med 3,8 prosent, fulgt av Oslo med 2,7 prosent og Nordland med 2,6 prosent.Flest arbeidsledige er det innen serviceyrker, reiseliv og transport, mens det er færrest ledige innen undervisning, ingeniør- og IKT-fag, for ledere, og innen helse, pleie og omsorg. (©NTB)