To siktet for Furuset-skuddene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo har pågrepet og siktet to menn etter skuddene på Furuset fredag i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrket søkte gjennom områdene på Furuset etter skuddene sist fredag. Nå er to menn tatt. Foto: ScanpixStore politistyrket søkte gjennom områdene på Furuset etter skuddene sist fredag. Nå er to menn tatt. Foto: Scanpix

To menn på 26 og 30 år ble skutt og såret på Furuset fredag kveld i forrige uke. Ifølge politiet tilhører 30-åringen den såkalte B-gjengen i Oslo.

- Tirsdag ettermiddag ble det pågrepet en kar. Han er 27 år og beregnes som en løpegutt i dette gjengmiljøet. Onsdag ble det pågrepet en 28-åring. Han anses å ha mer gjengtilhørighet. Det er mot A-gjengen dette da, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

- Mennene er pågrepet med bakgrunn i etterforskningen de siste døgnene, og begge er nå siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier Abrahamsen.

Mennene har ikke vært inne i saken tidligere, og blir framstilt for varetektsfengsling i løpet av torsdag. Fra før er en 23 år gammel mann siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette i saken. Han ble satt fri søndag. (©NTB)

Oppdatert med utvidet versjon