Åpen for alle - alltid

Kjørte i 207 km/t, fikk 24 dager i fengsel

Kjørte i 207 km/t, fikk 24 dager i fengsel
Kjørte i 207 km/t, fikk 24 dager i fengsel
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 30 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 24 dagers fengsel for å ha kjørt i 207 km/t på E6 i Ås kommune i Akershus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Oslomannen hadde en gjennomsnittshastighet på 207 km/t over en strekning på 2,4 kilometer. Fartsgrensen på stedet er 100 km/t.

Råkjøringen fant sted 23. juli i fjor. Mannen foretok flere farlige forbikjøringer, og forsøkte å kjøre fra politiet. Villmannsferden endte med at han mistet styringen på motorsykkelen og veltet. Han pådro seg imidlertid bare lettere skader.

30-åringen erkjente forholdet, og dommen er i samsvar med påtalemyndighetens påstand. Mannen må også klare seg uten førerkort i tre år.

Men han er ikke alene. Lørdag kveld var en 20 år gammel mann altfor hard på gasspedalen i Åsane. Bergenspolitiet målte farten på sportsbilen hans til 192 km/t i en 80-sone.

- Vi har beslaglagt førerkortet hans. Han kan vente seg en saftig bot, samt ubetinget fengsel. Ungdommen må også klare seg lenge uten førerkort, før han kan forsøke å kjøre opp igjen, sa operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs til BA.no. (©NTB)