Meny

Hagens datter blir skatteflyktning

Hagens datter blir skatteflyktning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caroline Hagen, datter av Norges rikeste mann, Stein Erik Hagen, flytter til Sverige for å slippe unna skattenivået her i landet.
Foto: Scanpix

 

 

Eldstedatteren Camilla, som skal overta farens selskap Canica, vil trolig følge etter om kort tid, ifølge finansmannen.

Stein Erik Hagen tror flere formuende vil flytte over grensen, nå som den svenske regjeringen har bestemt at den vil kutte formuesskatten allerede i år.

- Om det ikke endrer seg i Norge vil de etter hvert flytte andre steder. Men jeg har ikke tenkt å flytte på meg, sier Hagen til NA24.

Han oppfordrer Norges regjering til å legge om skattepolitikken.

- Kristin Halvorsen må følge etter, sier Norges rikeste mann.

Og legger til:

- Det er ikke det at man ikke vil betale skatt, men man ender opp med å selge det man eier for å betale skatten, sier Hagen.

Han mener eierne med dagens skattesystem må tappe bedriftene og ta ut høyere utbytte enn nødvendig.

- Det er noe annet å flytte til Sverige enn til Kypros. Det blir noe helt annet. Selv har jeg bodd i Sverige, og mine foreldre bodde der da jeg var liten. Jeg vil tro at det beste også er at Norge nå må innse at dersom man ønsker norsk eierskap så bør man følge Sverige, sier mannen vi tidligere kjente som Rimi-Hagen til NA24.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus