Meny

Snakkende minibanker på plass i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ta med høretelefoner neste gang du er pengelens og skal i minibanken. Da vil minibanken snakke til deg!

Nå snakker minibanken til deg. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)Nå snakker minibanken til deg. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): - Hei, hei! Velg et annet beløp. Valgt beløp er ikke tilgjengelig.

Talende minibanker er vårens nyvinning i Oslo. En kjempenyhet for blinde og svaksynte, sier informasjonsleder Kristin Ruud i Blindeforbundet.

- Alle beskjeder fra minibanken har tidligere kommet på skjermen. Det har gjort det umulig for blinde å bruke minibank. Man har vært henvist til å ta ut penger i bankens åpningstid eller be om hjelp fra en venn, sier Ruud.

Blindeforbundet har vært med på å utvikle de talende minibankene. Denne uken er de to første på plass i Homansbyen og på Nationaltheatret i Oslo og om kort tid vil to være på plass i Bergen. Målet på sikt er at alle minibanker skal ha et talesystem.

- Man må ha med seg øretelefoner som man plugger inn i minibanken. Vi har valgt å bruke høretelefoner slik at informasjon om for eksempel saldo ikke blir kringkastet for dem som står i kø bak deg, sier Ruud. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus