Meny

Gisseldrama i Manila endte lykkelig

Gisseldrama i Manila endte lykkelig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolegang til barna, lød kravet fra læreren som onsdag holdt en hel busslast med førskolebarn som gisler i sentrum av Manila. Etter ti timer overga han seg til politiet og lot barna gå.
Foto:
En liten gutt blir sluppet ut etter at en filippinsk filmstjerne har vært inne og forhandlet med slumlæreren Armando Ducat. (Foto: Reuters / Romeao Ranoco / SCANPIX)

Jublende foreldre tok imot barna som hadde sittet innesperret rett ved rådhuset i den filippinske hovedstaden. Med dukker, leketøy og små ryggsekker i armene begynte de å strømme ut av bussen like etter klokka 19, lokal tid.

Noen timer tidligere hadde gråtende foreldre bedt barnas lærer om å sette dem fri. De syntes det var uforståelig at han kunne ta barna deres til fange når målet var å sikre dem et bedre liv.

- Vær så snill å la barna gå! De er uskyldige. Vi vet du startet skolen, så vi forstår ikke hvorfor du gjør dette, sa Clara Moreno, en av mødrene som hadde samlet seg ved politisperringen rundt bussen.

Mannen bak aksjonen er identifisert som Jun Ducat, en 56-åring som tidligere har tatt gisler for å få viljen sin gjennom.

- Jeg godtar å bli fengslet siden det jeg gjorde var ulovlig, sa Ducat da han ble ført bort av politiet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus