Meny

Verdens høyeste har giftet seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha lett både høyt og lavt, har verdens høyeste mann endelig funnet en å dele livet med. Denne uka giftet kinesiske Bao Xishun (55) seg med 28 år gamle Xia Shujian.

Verdens høyeste og forhåpentligvis lykkeligste mann, kinesiske Bao Xishun, har endelig funnet seg en ektefelle. Den heldige heter Xia Shujian, er halvparten så gammel og nærmere 70 cm kortere. Foto: REUTERS/China Daily/SCANPIXVerdens høyeste og forhåpentligvis lykkeligste mann, kinesiske Bao Xishun, har endelig funnet seg en ektefelle. Den heldige heter Xia Shujian, er halvparten så gammel og nærmere 70 cm kortere. Foto: REUTERS/China Daily/SCANPIX

Beijing (NTB-AP): At hun er nærmere 70 centimeter lavere og bare halvparten så gammel som han selv, bryr ikke den 2,36 meter høye gjeteren fra indre Mongolia seg om.

– Etter en lang og grundig utvelgelse, har forsøkene på å finne en ektefelle endelig gitt resultat, skriver China Daily.

Kontaktannonser
Den utkårede kommer i likhet med Bao Xishun fra Chifeng og arbeider som selger. At hennes ektemann setter kjærligheten høyt, er det neppe grunn til å tvile på.

I fjor gikk Bao Xishun til det lange skritt å sette inn en kontaktannonse i flere kinesiske aviser. Omtrent samtidig fikk han plass i Guinness’ Rekordbok som verdens lengste mann, så noen nærmere presentasjon i annonsen var unødvendig.

Da han besøkte Norge i november, hadde jakten på en kone fortsatt ikke gitt noe resultat.

Delfinredder
Noen uker senere kom Bao Xishun i medienes søkelys i hjemlandet etter å ha reddet flere delfiner fra den visse død.

Delfinene hadde spist av kanten på et akvarium i Liaoning-provinsen, og forsøk på å fjerne plasten som hadde samlet seg i magene deres ved hjelp av kirurgisk utstyr, lyktes ikke.

Verdens lengste mann ble tilkalt og greide ved hjelp av de rekordlange armene sine å dra ut plasten, til stor jubel fra delfinvenner verden over. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus