Meny

- Biskopene bør miste retten til å ansette

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Biskopene bør miste retten til å ansette, mener lederen i Oslo bispedømmeråd, Knut Lundby. Bakgrunnen er rotet rundt ansettelsen av den homofile Svein G. Josefsen.

Rotet rundt ansettelsen av den homofile presten Svein G. Josefsen har ført til forslag om endring av reglene for ansettelsene i bispedømmene. Bildet viser ham sammen med byrådsleder Erling Lae. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.Rotet rundt ansettelsen av den homofile presten Svein G. Josefsen har ført til forslag om endring av reglene for ansettelsene i bispedømmene. Bildet viser ham sammen med byrådsleder Erling Lae. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

Oslo (NTB): Oslo bispedømmeråd har i kjølvannet av den kompliserte striden rundt ansettelsen av Josefsen skrevet brev til Kultur- og kirkedepartementet. Der ber rådet om at dagens regler for ansettelser endres for å unngå flere tilfeller av det som skjedde med Josefsen.
 

- For å hindre nye episoder er det viktig å tilstrebe en enhetlig praksis innenfor bispedømmet. Det vil gi en forutsigbar situasjon for prestene. Dessuten er det uforståelig for folk at vilkårene for ansettelse i samme type stilling varierer etter hvem som tilsetter. Her har vi et stort problem, sier Knut Lundby til Aftenposten.

Biskopenes rett til å ansette er gamle rester etter embetsmannsstaten, mener Lundby, som sier ordningen må moderniseres. Han får støtte fra andre bispedømmerådsledere.

Preses i bispekollegiet, Olav Skjevesland, mener spørsmålet om ytterligere innstramming av biskopenes rett til å ansette berører selve kjernen i bispegjerningen. Han vil ikke gi noen utfyllende kommentar om saken før den er behandlet på bispemøtet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus