Skolebarn tatt som gisler i Filippinene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for en førskole i et slumstrøk i Manila tok onsdag 32 av sine egne elever som gisler, og forlangte bedre skoletilbud for barna i slumbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for en førskole i et slumstrøk i Manila tok onsdag 32 av sine egne elever som gisler, og forlangte bedre skoletilbud for barna i slumbyen. Foto: REUTERS/Cheryl RaveloLederen for en førskole i et slumstrøk i Manila tok onsdag 32 av sine egne elever som gisler, og forlangte bedre skoletilbud for barna i slumbyen. Foto: REUTERS/Cheryl Ravelo

Manila (NTB-AFP-Reuters): En av gisseltakerne ringte en lokal radiostasjon og forlangte bedre bolig- og skoletilbud for de 145 barna ved en daginstitusjon han driver i slumbyen Tondo utenfor hovedstaden Manila.

- Jeg vil overgi meg dersom jeg politikerne gir meg en garanti om at disse barna får en skikkelig skolegang, sa mannen, som sa han het Jon Ducat.

De 32 barna som er tatt som gisler kommer også fra daginstitusjonen han leder. De var på en dags busstur for å få sett seg om i Manila.

En lokal politiker gikk inn i bussen for å overtale gisseltakerne, som sa de var bevæpnet med en maskinpistol og håndgranater, til å overgi seg.

Politiet opplyste først at bussen var kapret av to menn på flukt fra politiet etter et mislykket ransforsøk. Senere viste det seg altså at bussen var kapret av Ducat og en medhjelper for å få oppmerksomhet om det manglende skoletilbudet til fattige barn. (©NTB)