Meny

Tyrkisk hovmod møter norsk desperasjon i Frankfurt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia ser hovmod som sin største fiende, før kampen mot Norge. Men landslagstrener Fatih Terim ser ikke et tap som usannsynlig. Han tar et desperat norsk lag på alvor.

Tyrkias trener Fatih Terim er redd for at Tyrkia skal hvile på laurbærene. (Foto: Reuters / Scanpix)Tyrkias trener Fatih Terim er redd for at Tyrkia skal hvile på laurbærene. (Foto: Reuters / Scanpix)

Det er historisk sus over stille tribuner i kveld, i det Norge møter Tyrkia på tysk grunn for første gang etter de olympiske leker i Berlin i 1936. Den gang vant Norge 4-0. I dag ser ting langt mørkere ut for Norge.

Går alt galt kan dagen fort gå inn i historien som slutten for Norges EM-drømmer, for denne gang.

Frykter eget hovmod

Tyrkias trener Fatih Terim er redd for at Tyrkias landslag vil hvile på laurbærene. Etter fire strake seire, inkludert lørdagens knusende seier over regjerende europamester Hellas, har Tyrkia all grunn til å føle seg overlegne.

- Oppfølgingskamper som denne er alltid vanskelige, uttalte Terim i intervju med TV-kanalen NTV om kveldens kamp etter seieren over Hellas.

Han frykter hovmodet. Tyrkias lagledelse har allerede booket treningsfasiliteter og hotell for Euro 2008.

- Alt er ikke over i gruppe C, sier han.

- Vi må slå Norge for å kunne dra full nytte av vår seier over Hellas.

Stor tro på eget lag

I fotballgale Tyrkia mener de fleste at seieren er i boks. En leserundersøkelse med 14.000 deltagere i fotballmagasinet FotoMac, viser at fire av fem regner med tyrkisk seier, én av sju tror på uavgjort og bare én av 15 kan se for seg tyrkisk tap.

Med stjernespillere som Tuncay Şanlı og Emre Belözoğlu i rekkene spørs det om Tyrkias skadeproblemer vil gi merkbart utslag.

- Å referere til landslaget som «en hær av skadde» er feil, sa landslagsleder Terim.

Ingenting avgjort

Landslagslederen mener Norge vil være en tøffere motstander enn Hellas.

- Norge er vanskeligere, Norge er et lag med høyt tempo som vil klamre seg til sin drøm om EM, sier han.

- Norge vil være mer oppvakt og konsentrert etter det overraskende tapet for Bosnia-Herzegovina, uttalte han i intervjuet med NTV.

Les også: Tyrkia frykter stillheten

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus