Etterforsker underslag i Malawi

Etterforsker underslag i Malawi
Etterforsker underslag i Malawi
Artikkelen fortsetter under annonsen

SOS-barnebyer har politianmeldt og etterforsker en underslagssak i Malawi. Rundt en halv million kroner ble antakeligvis underslått i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Malawi er, ifølge CIA - The World Factbook, et av verdens minst utviklede land. Økonomien er svært avhengig av jordbruket, og 85 prosent av befolkningen bor i rurale strøk.

Det bekrefter informasjonssjef Synne Rønning i SOS-barnebyer.

- Vi har mistanke om at det er underslått for 500.000 norske kroner, og to lokalt ansatte hos oss er suspendert og meldt til politiet.

Nå etterforskes underslaget, som skjedde i Lilongwe, av politiet og av revisjonsfirmaet PriceWaterhouseCooper. Tyveriet ble oppdaget på senhøsten i fjor, og de to anmeldte skal ha underslått penger som var øremerket et nødhjelpsprogram for tørkekatastrofen i området. Utenriksdepartementet støttet prosjektet.

- Utenriksdepartementet ble orientert ganske umiddelbart etter at vi oppdaget underslaget. Nå avventer vi rapporten fra PriceWaterhouseCooper og politietterforskningen, og agerer ut fra det, sier Synne Rønning til ABC Nyheter.

Hun understreker at at det gjeldende programmet i Lilongwe er avsluttet, og at underslaget ikke har noe med Blantyre-prosjektet i Malawi å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi tar selvsagt dette veldig alvorlig. Saken er fryktelig trist, og det er veldig sjelden vi opplever slikt hos oss, kommenterer informasjonssjefen.

SOS-barnebyen har 15.000 ansatte i 132 land.

ABC Nyheter skrev tirsdag at CARE Norge fikk underslått byggematerialer for 80.000 dollar i Uganda.

Tidligere har ABC Nyheter omtalt tre lovbrudd hos Kirkens Nødhjelp og ett underslag hos Flyktninghjelpen i Liberia.